Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tysk rederi på søen i 175 år

Søgeord:

30. maj 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

348 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Hapag-Lloyd fejrer jubilæum med stor fest for medarbejdere.

 

Fredag fyldte det tyske containerrederi Hapag-Lloyd 175 år.

 

Den 27. maj 1847 grundlagde en gruppe skibsejere og købmænd Hamburg-Amerikanische Packetfahrt-Actien-Gesellschaft (Hapag) i Hamborg. Først i 1970 opstod Hapag-Lloyd AG fra en fusion med Bremen-baserede nordtyske Lloyd. Yderligere opkøb fulgte, såsom dem af Canadian Pacific (2005), CSAV (2014), UASC (2017), NileDutch (2021) og den påtænkte inkorporering af DAL's containerlinjeforretning (2022). I dag er Hapag-Lloyd det femtestørste containerrederi i verden og det største rederi i Tyskland.

 

- Vores jubilæum fylder os med stor stolthed, siger Rolf Habben Jansen, administrerende direktør i Hapag-Lloyd AG.

 

- Som med mange veletablerede virksomheder har vores historie også været præget af konstant forandring og innovation. Hapag, der oprindeligt besejlede Atlanterhavet med kun et enkelt sejlskib fra 1848, er i dag blevet en anerkendt og internationalt aktiv logistikvirksomhed, der betjener næsten alle verdens største havne.

Da det blev grundlagt i 1847, var virksomhedens hovedforretning at transportere post og passagerer, især emigranter på vej til Nordamerika. Fragt spillede i starten kun en sekundær rolle. Selvom rederiet havde mistet stort set hele sin flåde i de to verdenskrige, lykkedes det i begge tilfælde at genetablere sig.

 

Virksomheden fejrer 175 års forvandling med en række aktiviteter i løbet af året, herunder en akademisk konference, en fest for ansatte i Hamborg og en kongres.

 

- Hapag-Lloyd har al mulig grund til at fejre – men også til at være taknemmelig. Tak skal rettes til vores mere end 14.000 medarbejdere rundt om i verden, vores kunder, vores aktionærer og alle, der har spillet en rolle i at hjælpe Hapag-Lloyd med at holde kursen og klare selv de sværeste tider gennem de sidste 175 år, siger Rolf Habben Jansen.

/anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk