Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uddybningen åbner Elben for større skibe - Version 2.0

Søgeord:

8. februar 2022  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

319 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Opdatering: Fordybning af sejlrenden i Elben giver plads til større skibe til Hamborg.

 

Fremover kan skibe sejle med større last på Elben. Den sidste etape af sejlløbets regulering ind til Hamborg blev endelig godkendt 24. januar.

 

Det fremgår af en ny pressemeddelelse, som Transport Tidende / Transport Today har modtaget.

 

Den erstatter en tidligere – og ikke helt præcis – beskrivelse af uddybningen og dens betydning for især Hamborg Havns brugere.

 

Skibsfarten har til sammenligning med situationen før reguleringen vundet mellem 1 og 1,90 meters dybgang. Det betyder, at skibe i Megamax-klassen med en bredde på op til 62,50 meter, en længde på 400 meter og en dybgang på 13,10 meter bevæge sig rundt i havnen uafhængig af tidevandet. Før reguleringen var det kun muligt med en dybgang på 11,40 meter. Ved gunstrigt højvande øges muligheden til 15.40 meter dybgang sammenlignet med tidligere 13,60 meter.

- Efter mange års intensiv planlægning er vi glade for at endelig at have fuldført det kæmpeprojekt, som dybgangsudvidelsen er. Vi vil først og fremmest gerne takke vores partnere og kunder, som gennem mange personlige diskussioner igen og igen har gentaget deres tillid til Hamborg Havn. Tallene viser allerede, at markedet har taget godt imod den første etape af dybgangsreguleringen. Sidste år besøgte 2.377 containerskibe Hamborg Havn mellem maj og december. Af dem var 666 designet med en dybgang på mere end 13,80 meter. Og 96 af dem havde en dybgang, som ville have umuliggjort adgang før udvidelsen af sejlrenden. Med den nuværende sidste udvidelse ser vi frem til yderligere vækst, siger Jens Meier, CEO i HPA, Hamborgs Havnevæsen.

Milepæl

Færdiggørelsen er også en milepæl for skibsfart i Hamborg set fra Hamborgs økonominister Michael Westhagemanns synspunkt:

 

- Det betyder forbedrede adgangsforhold for Tysklands største havn, og det gør det muligt for rederier at bringe mere cargo til Hamborg.”

 

Under ideelle forhold kan et skib i Megamax-klassen nu transportere omkring yderligere 2450 TEU (TEU=standard 20-fods-container) ind og ud af Hamborg. Særligt store stykgodsskibe og krydstogtskibe vil nyde godt af udvidelsen af sejlrenden.

 

Axel Mattern og Ingo Egloff, der deler posten som CEO for Hamborg Havn Marketing, byder den nu velafsluttede regulering af Elbens sejlrende velkommen.

 

- For skibsfarten og for havnens kunder inden for handel og industri medfører den lettere adgang til Tysklands største universalhavn også, at mere gods kan gå via Hamborg. Til lands står miljørigtige tog for hovedparten af godstransporten og binder havnen og de nære markeder hurtigt og driftsikkert sammen. Med højeffektiv transport, intelligente logistikløsninger og øget brug af miljøvenlige brændstoffer og teknologi er vi godt på vej mod bæredygtig vækst, siger Axel Mattern. For hans direktør-kollega Ingo Egloff er det vigtigt at tilføje, at alene i Tyskland står Hamborg Havn for 607.000 arbejdspladser.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk