Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

USA-offshore-eventyr med forhindringer

Søgeord:

9. februar 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1164 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Anne H. Steffensen: Danske rederier vil gerne ind på offshore vindmarkedet i USA – men regler bremser markedsadgangen.

 

»USA har stemplet ind i den grønne dagsorden. De er genindtrådt i Paris-aftalen, og vil fordoble kapaciteten af havvind inden 2030. Det er ambitiøst, og vi bør som en del af verdenseliten inden for installation og servicering af havvind kaste os ind i kampen for ordrer.«

 

Sådan indleder Danske Rederiers adm. Direktør Anne H. Steffensen et indlæg på Linkedin.

 

»40 procent af vores medlemmer arbejder i dag med offshore-vind. DEME Offshore og Cadeler installerer bl.a. tårne og naceller, og Esvagt og NOS sejler teknikere frem og tilbage. De ser alle på det amerikanske marked med stor interesse.

 

Desværre er det en delvist lukket fest. Markedet for de fleste maritime ydelser inden for havvind er forbeholdt amerikanske rederier. Og der skal tænkes alternativt for at komme ind.

Hjælp fra regering og myndigheder

»I dag deltog jeg i et møde med regeringen om den grønne eksport til USA. Den vil vi gerne bidrage til. Men det kræver, at regeringen husker, at den maritime del af offshoresektoren står med en særlig udfordring ift. markedsadgang. Vi håber, at danske myndigheder vil hjælpe os med at møve os ind i USA. Får vi muligheden, skal vi nok være der.

 

Vi har også fortsat brug for en styrkelse af myndighedssamarbejdet og ikke mindst Udenrigsministeriets gode arbejde med at rådgive virksomheder om muligheder, og hvordan de kommer ind på markedet. Det kunne f.eks. være i regi af Wind Energy Advisory.«

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk