Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vækstkurs på Grenaa-Halmstad

Søgeord:

12. marts 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

342 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Succesfuld start for Stena Lines nye færgerute

 

Den 1. februar åbnede Stena Lines nye færgerute mellem Grenaa og Halmstad. Den nye rute har fået en succesfuld start med en stigning i bookinger på mellem 20 og 50 procent i forhold til 2019.

 

Åbningen af den nye færgerute mellem Grenaa og Halmstad blev fejret med en stor åbningsfest, som tiltrak tusindvis af borgere såvel som borgmestre og ministre på begge sider af Kattegat. Lidt over en måned senere viser den varme velkomst sig også i antallet af bookinger.

 

Ruten har nemlig oplevet en succesfuld stigning i bookinger på mellem 20 og 50 procent sammenlignet med den tidligere rute, der sejlede mellem Grenaa og Varberg i 2019. I alt forventer Stena Line en fordobling i antallet af rejsende og fragt i løbet af fem år.

De kommende reservationer viser, at successen fortsætter. Især danskerne bidrager til stigningen i reservationer i løbet af foråret. I alt er der 50 procent flere bookinger fra Grenaa til Halmstad sammenlignet med samme periode sidste år, hvor færgen sejlede til Varberg.

 

- Danskerne har i den grad opdaget den nye rute, og i alt er der tusindvis flere danske turister, der planlægger at rejse til Halmstad i foråret. Det er et klart bevis på styrken i at samarbejde på tværs af grænser og udvikle sig sammen på begge sider af den nye Kattegatregion, siger Gitte Krog, Sales & Marketing Manager hos Stena Line.

20 procent højere

Reservationerne fra Halmstad til Grenaa er frem mod sommeren 20 procent højere end tidligere, og sommermånederne viser også en stigning sammenlignet med sidste år.

 

- Vi er meget glade for, at den nye rute er blevet taget så godt i mod. Det viser, at der er stor interesse fra begge lande for at benytte muligheden til at sejle på tværs af Kattegat. Vi ser helt sikkert frem til den første højsæson med ruten, siger Gitte Krog.

 

Mere end halvdelen af Stena Lines forretning består af fragt, og den succesfulde start på færgeruten giver også fragtafdelingen hos Stena Line en positiv forventning til fremtiden:

 

- Lige nu transporterer vi de mængder, vi forventer, fra både svensk og dansk side, og vi er meget optimistiske for fremtiden, da der er en klar interesse fra markedet for at udforske de nye transportmuligheder og -løsninger, som færgeruten giver. Vi sidder med tre stærke kort på hånden, nemlig tid, penge og et lavere CO2-aftryk, som andre transportmuligheder ikke kan matche, siger Dan Röding, der er ansvarlig for fragttransporten på Stena Lines danske ruter.

Om den nye færgerute:

Ruten Grenaa-Halmstad blev åbnet den 1. februar 2020 og besejles af Stena Nautica, som er 135 meter lang og har plads til 900 passagerer samt 1200 længdemeter til biler og lastbiler. Sejladsen fra Grenaa til Halmstad tager ca. 4,5 timer. En enkeltbillet for en lille personbil med to voksne og to børn koster mellem 500 og 800 kroner. En enkeltbillet koster mellem 125-170 kroner.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke