Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Verdens 6. største krydstogtskib anløb Skagen Havn

Søgeord:

13. april 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

311 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Det britiske krydstogtsskib Iona fra P&O Cruises på ”teknisk” besøg på toppen af Danmark.

 

Turistindustrien i Skagen måtte mandag spejde forgæves efter krydstogtsturisterne, da krydstogtskibet Iona fra det britisk baserede rederi P&O Cruises mandag anløb Skagen Havn i et såkaldt teknisk kald. Et udtryk for at, anløbet ikke medbringer passagerer, men har til formål at teste og træne skibet og dets besætning.

 

Men Ionas anløb er alligevel nok blevet set som et forvarsel om, at krydstogtsturisterne – i takt med at Covid-19-vaccinerne bliver rullet ud – kan forventes at vende tilbage inden for en overskuelig fremtid.

 

Iona er bygget på det tyske Meyer Werft i Papenburg og leveret til P&O Cruises i oktober 2020 og er nu rederiets flagskib. P&O Cruises er et datterselskab under Carnival Corporation Plc.

 

Med en længde på 344,5 m og en tonnage på 184.000 BT er Iona ikke blot verdens 6. største krydstogtskib for øjeblikket, hun er samtidig det absolut største krydstogtskib, der nogensinde har anløbet Skagen Havn.

Sejler på LNG

Skibet er desuden det første krydstogtskib i verden, der udelukkende sejler på LNG – Liquefied natural gas.

 

Iona har kun besætningsmedlemmer ombord, men under normale omstændigheder har skibet kapacitet til 5.200 gæster og 1.800 besætningsmedlemmer. Iona er blandt andet indrettet med 17 restauranter, 12 barer, 4 swimmingpools og som noget helt specielt sit eget gindestilleri.

 

Iona har siden sommeren 2020 flere gange ligget på reden ud for Skagen Havn i forbindelse med prøvesejladser m.v., men i dag er det første gang, hun kommer til kaj.

 

- Vi er meget glade for, at P&O Cruises har valgt Skagen Havn til tekniske anløb, hvilket også skyldes, at vi har kajkapacitet til at tage de helt store krydstogtskibe ind. En stor tak til SDK Shipping for at assistere hermed, udtaler havnedirektør Willy B. Hansen.   /Smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk