Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Vestas lukker fabrik ved Esbjerg

Søgeord:

21. september 2021  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

408 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Vindmølleproducenten lukker tre europæiske fabrikker.

 

Vindmølleproducenten Vestas lukker fabrikken i Esbjerg, samt fabrikker i Tyskland og Spanien. Det annoncerede Vestas i en selskabsmeddelelse mandag.

 

- Det nuværende høje tempo i transformation af energimarkedet og den hurtige introduktion af nye produkter, kombineret med den nylige integration af vores onshore- og offshore-forretninger, kræver, at vi fortsætter med at modne og udvikle vores forsyningskæder og produktionsapparat. Selvom Vestas vil opretholde et stærkt fodaftryk i Europa på tværs af fremstillings- og serviceaktiviteter, er det altid svært at træffe beslutninger, der påvirker vores gode, hårdtarbejdende kolleger hos Vestas negativt. Jeg vil gerne understrege, at vi er dybt engagerede i at undersøge mulighederne for at flytte vores kolleger, som desværre vil blive påvirket af ophøret med produktionen på vores fabrikker i Lauchhammer, Viveiro og Esbjerg , siger koncerndirektør og COO Tommy Rahbek Nielsen.

Vestas vil fortsat producere vindmøllekomponenter fra 12 faciliteter i Europa.

 

Sammenlagt betyder omstruktureringen, at 460 arbejdspladser forsvinder i Launchammer i Tyskland, 115 arbejdspladser forsvinder i Viverio i Spanien og 75 arbejdspladser på Vestas transformatorfabrik i Esbjerg forsvinder.

 

Fabrikken i Esbjerg producerer transformatorer til Vestas V164 og V174 vindmøller. Da disse vindmøller i fremtiden forventes afsat på markeder uden for Europa har Vestas valgt at flytte produktionen af transformatorerne til områder, hvor det tilhørende vindmøller skal opstilles.

 

Produktionen i Esbjerg forventes indstillet i første halvdel af 2022. Vestas beskæftige i august 5.900 ansatte i Danmark.   /Smir

 

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk