Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

- Vi skal fastholde det internationale klima-momentum

Søgeord:

8. juli 2020  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

222 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Kommende IMO-møde kan give en pejling af vigtige klimabeslutninger.

 

Efter at have ligget stille under coronakrisen skal klimaarbejdsgruppen i FN’s internationale maritime organisation IMO igen mødes. Mødet kan give en pejling af kommende vigtige klimabeslutninger.

 

Om ti år skal skibsfarten være 40 procent mere effektiv, end den var i 2008. Derfor er det helt nødvendigt, at arbejdet med at beslutte, hvordan skibsfarten skal nå i mål, genoptages i FN’s internationale maritime organisation, IMO, lyder det fra Danske Rederier.

 

- Vi har brug for at fastholde det momentum, som der var i klimadagsordenen, før coronakrisen ramte. Herhjemme glider arbejdet planmæssigt i Klimapartnerskabet for Det Blå Danmark, som blev indgået med regeringen sidste år, men det internationale arbejde er helt afgørende, og det genstartes nu, siger Maria Skipper Schwenn, direktør for sikkerhed, miljø og maritim forskning i Danske Rederier.

Flere møder i klimaarbejdsgruppen er blevet aflyst de seneste måneder, men i dag og ugen ud mødes landene virtuelt for at drøfte de forslag, som ligger på bordet. Der kan ikke besluttes eller vedtages noget på mødet, men det kan give en pejling af, hvor landene står.

 

- Mødet kan bidrage til et bedre udgangspunkt, når de egentlige forhandlinger genoptages. Forhandlingerne er nået til et niveau af kompleksitet – både hvad angår teknik og politik, og det er derfor godt at få en såkaldt uformel drøftelse, der kan bidrage til forståelse af forslagene og motiver bag. I Danske Rederier støtter vi en tilgang, hvor både tekniske og operationelle tiltag indgår, når vi skal reducere CO2-udledningen. Det er for simpelt kun at se på de tekniske aspekter af skibenes reduktionsmuligheder, siger Maria Skipper Schwenn.

Ifølge IMO’s CO2-strategi skal den nye regulering være vedtaget inden 2023. /anga.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk

Ret cookie-samtykke