Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tilløb til Femern-anlæg

Søgeord:

5. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

145 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Forberedende anlægsaktiviteter fremrykkes på Femern Bælt.

 

Regeringen (V, LA og K), Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, Radikale Venstre og Socialistisk Folkeparti har besluttet at fremrykke konkrete anlægsforberedende aktiviteter på den faste forbindelse over Femern Bælt. Det vil bl.a. styrke tidsplanen for den kommende anlægsfase, og noget af den allerede tildelte EU-støtte vil blive udnyttet.

 

Processen for myndighedsgodkendelse af Femern Bælt-forbindelsen i Tyskland er i god fremdrift, og myndighedsgodkendelsen kan forventes at blive udstedt i sommeren 2018. En domstols-proces vil herefter erfaringsmæssigt have en varighed på i gennemsnit ca. to år.

 

-   Ved at udnytte tiden frem til, at anlægsarbejdet for alvor kan gå i gang, kan vi styrke tidsplanen for den kommende anlægsfase og bidrage til Lolland Kommunes myndighedsarbejde samtidig med, at vi reducerer risikoen i en eventuel tysk retssag. Dermed kan vi også hurtigere drage nytte af den allerede tildelte EU-støtte, siger transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen.

I gang i 2018

Med aftalen bakker partierne bag Aftaler om en grøn transportpolitik (V, LA og K, S, DF, RV og SF) op om, at Femern A/S igangsætter følgende aktiviteter i løbet af 2018:

 

- Gennemførelse af et anlægsforberedende overvågningsprogram

 

- Udarbejdelse af mere detaljerede metodebeskrivelser af anlægsarbejderne

 

- Fortsættelse af de arkæologiske undersøgelser ved Rødbyhavn

 

- Byggemodning af produktionsområdet ved Rødbyhavn og etablering af veje, stier og kontorfaciliteter i Rødbyhavn.

 

- Aktiviteterne vil blive gennemført i perioden fra 2018 til 2020 og vil blive finansieret inden for det samlede anlægsbudget. Det får derfor ikke nogen effekt på tilbagebetalingstiden for projektet.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk