Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TIR-system i fare for suspension i Rusland

Søgeord:

27. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2296 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Russiske toldmyndigheders ensidige afvisning af de eksisterende TIR-garantier kan føre til kollaps for TIR-transporter i Rusland.

Russiske toldmyndigheders ensidige afvisning af de eksisterende TIR-garantier kan føre til kollaps for TIR-transporter i Rusland.Det er den internationale vognmandsorganisation IRU, der advarer om den alvorlige situation for TIR-systemet i Rusland.

 

Der foregår i øjeblikket drøftelser på højt niveeau i mellem internationale TIR-repræsentanter og den russiske regering, og IRU håber, at det er muligt at finde en løsning inden for rammerne af den nuværende TIR-konvention inden 1. december.

 

Sker det ikke, så er der reel risiko for, at det ikke længere er muligt at gennemføre internationale vejtransporter til og fra, samt igennem regionerne i Den Russiske Føderation, under den beskyttelse som TIR-konventionen sikrer transportører og deres kunder.

 

Føderale russiske toldmyndigheder har i de sidste fem måneder – i åbenlys strid med TIR-konventionen – blandt andet krævet ekstra garantier for TIR-transporter. Denne praksis er blevet udvidet til at omfatte flere og flere regioner og fastholdes, trods voldsomme internationale protester, og en dom fra den højeste domstolsinstans på det merkantile område fra midten af oktober, der klart har kendt toldmyndighedernes praksis for lovstridig.

- Der er en reel risiko for, hvis der ikke findes en løsning inden for de nærmeste dage, at TIR-systemet vil ophøre med at fungere på russisk territorium fra midnat 1. December 2013, på ubestemt tid, hedder det i en meddelelse fra IRU.

 

Dermed vil Rusland ikke længere acceptere de såkaldte TIR Carnets, som en gyldig told transit garanti for transporter på russisk territorium.

 

IRU understreger samtidig, at russiske TIR Carnets dermed heller ikke accepteres i nogen af de øvrige 59 TIR-lande.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com