Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tjek køretøjerne

Søgeord:

27. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1021 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Vinteren kan byde på problemer.

Vinteren nærmere sig, og Vejdirektoratet har allerede haft gang i saltningerne. Det er derfor også tiden for, at virksomheden kontrollerer, om der er godt med mønster på specielt trækhjul og styrende hjul. Mønsterdybden bør være mindst 5 mm på såvel styrende som trækkende hjul.

 

Det er en god ide at udstyre lastvognen med en skovl, som chaufføren kan anvende i vanskelige situationer.

 

Man bør også sørge for at køre med korrekt fordelt belæsning, så der kan opnås god friktion på driv- og styrehjulene. ABS/EBS-anlæg og lignende systemer bør være aktive.

 

Og så er det også vigtigt, at chaufføren er påklædt til vintertiden - først og fremmest med fodtøj, der sørger for, at man står godt fast på sne og is.

Inden kørsel skal man så vidt muligt tjekke taget for sne og is, da chaufføren bliver ansvarlig, hvis det falder ned og skader andre trafikanter. Adgang til snebroer, hvor man kan fjerne sne og is, er stigende rundt omkring i landet. Se nærmere på hjemmesiden www.snebroer.dk

 

Inden kørsel til vore nordiske nabolande er det en god ide at tage et tjek på DTLs hjemmeside, hvor man kan se hvilke krav, der er til dæk m.v. i vinterhalvåret i det pågældende land.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com