Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tjekkisk krav om ”ansættelsesbevis”

Søgeord:

18. oktober 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

559 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nye tjekkiske regler om medbragt ansættelsesaftale ved transporter.

De tjekkiske myndigheder har indført krav om, at der ved transporter i Tjekkiet skal medbringes dokumentation for ansættelsesforholdet i køretøjet. Dokumentet skal være oversat til tjekkisk, andre sprog accepteres ikke.

Det skriver ITD, der opfordrer transport- og logistikvirksomheder til at være opmærksomme på kravet, da myndighederne kan udstede store bøder.

 

De nye krav fra de tjekkiske myndigheder betyder, at udenlandske transportører skal medbringe dokumentation for ansættelsesforholdet i køretøjet. Reglerne er allerede trådt i kraft, og det er derfor vigtigt at være opmærksom på, at dokumentationen skal være oversat til tjekkisk. Reglerne gælder også for internationale transporter.

 

- ITD opfordrer transport- og logistikvirksomheder til at være opmærksom på de nye krav i Tjekkiet. Det er vigtigt at bemærke, at dokumentation på andre sprog end tjekkisk ikke accepteres. Ansættelsesforholdet skal kunne dokumenteres eksempelvis ved en ansættelsesaftale, som er oversat til tjekkisk, eller en skriftlig bekræftelse på arbejdsforholdet. ITD er i den forbindelse ved at undersøge, om der er specifikke krav til, hvad der skal fremgå af en sådan bekræftelse, siger Maria Feldberg, jurist i ITD.

Hvis transportøren ikke har medbragt dokumentation i køretøjet, kan myndighederne udstede en bøde på op til 500.000 tjekkiske koruna svarende til 145.000 danske kroner. Da reglerne er trådt i kraft, er myndighederne allerede i gang med at kontrollere, om dokumentation medbringes. Ifølge ITD’s informationer er der dog endnu ikke givet bøder.

 

De nye regler i Tjekkiet kommer efter, at en række andre lande har indført krav om mindsteløn og dokumentation. ITD følger sagen tæt og melder ud, når der er nye informationer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com