Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TNT Express nedsætter forbrug via nye trailere

Søgeord:

6. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2304 gange

Læses i øjeblikket af:

1

61 nye Krone-trailere hos TNT Express’ datterselskab i Benelux betyder blandt andet, at ny teknologi på fem af trailerne medfører et forventet nedsat dieselforbrug.

61 nye Krone-trailere hos TNT Express’ datterselskab i Benelux betyder blandt andet, at ny teknologi på fem af trailerne medfører et forventet nedsat dieselforbrug.Således er fem trailere udstyret med sidevinger designet af firmaet Wabco. Vingerne er monteret langs trailernes bund og optimerer luftens passage under lastbilen og bilens aerodynamik. Tests viser, at vinge-teknologien giver brændstofbesparelser på helt op til fem pct.

 

De bedste resultater opnås ved længere transporter og maksimal tilladt hastighed på motorvej. Her bidrager de aerodynamiske forbedringer med brændstofbesparelser på op til 1,5 liter per 100 kilometer.

 

Som en sidegevinst reducerer vingerne også mængden af vand, der ved regnvejr sprøjter op fra lastbiler og forringer udsynet for andre bilister.

TNT Express Benelux indsætter de fem vinge-trailere på de lange ruter, eksempelvis mellem Rotterdam og Liege. I de kommende måneder evaluerer TNT trailernes potentiale i drift med henblik på mulig bredere anvendelse.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com