Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

To ny i Marcods bestyrelse

Søgeord:

21. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1136 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skifte på posterne.

 

Det maritime brancheudviklingscenter og klyngesekretariat MARCOD har fået Lars Fischer salgs- og teknisk direktør hos Orskov Yard A/S og professor Kenn Steger-Jensen fra Aalborg Universitet som nye medlemmer i bestyrelsen.

 

De to nye medlemmer kommer til at indgå i MARCODs bestyrelse på i alt syv medlemmer, og bestyrelsesformand Poul Knudsgaard ser frem til at få nye, gode kræfter ind i bestyrelsen:

 

-  I sammensætningen af bestyrelsen ser vi meget på de opgaver og udviklingsmuligheder som MARCOD står overfor, så kompetencerne i bestyrelsen matcher dette. Vi er glade for at kunne byde velkommen til to kapaciteter som Lars Fischer og Kenn Steger-Jensen, der bidrager med stor indsigt og viden inden for deres felt, ligesom vi har haft stor glæde af samarbejdet med deres forgængere, siger Poul Knudsgaard.

MARCOD har til formål at styrke vækst og udvikling i Det Blå Nordjylland gennem netværk, innovation og viden. Bestyrelsen repræsenterer hele den maritime værdikæde, som omfatter udstyrsproducenter, værfter, havne, rederier, vidensinstitutioner og serviceindustri.

 

Lars Fischer salgs- og teknisk direktør på Orskov Yard er udpeget af Maritime Network Frederikshavn til at sidde i bestyrelsen, hvor han efterfølger Peter Nørgaard.

 

- Jeg er i kontakt med mange kunder og deres input om udfordringer og fremtidsløsninger, kan jeg bringe ind i bestyrelsen i forhold til, hvordan MARCOD kan være med til at styrke forretningen i de nordjyske virksomheder overfor kunderne. Og så har jeg både en kommerciel og teknisk indsigt, som jeg kan bringe i spil, siger Lars Fischer, der er uddannet skibsingeniør og tidligere har været salgsdirektør i Wärtsilä og ansat på MAN Diesel & Turbo i en årrække.

Professor Kenn Steger-Jensen fra Institut for Materialer og Produktion er udpeget af Aalborg Universitet og vil bringe universitets viden i spil overfor virksomhederne og bidrage til netværksarbejdet. Han erstatter professor Arne Remmen.

 

- Jeg har stor erfaring med netværksudvikling og -ledelse og kan bidrage med konkret viden og erfaringer i forhold til MARCOD. Min rolle bliver også at bringe viden og forskning fra Aalborg Universitet, som pt. er ved at etablere et maritimt center, i spil overfor virksomhederne i netværket. Derudover har jeg et deltidsprofessorat inden for maritim logistik på Høgskolen i Sørøst-Norge, og jeg ser et stort potentiale i at styrke samarbejdet på tværs af Skandinavien, siger Kenn Steger-Jensen. Han er uddannet fiskeskipper af 1. grad på Skagen Skipperskole og siden civilingeniør i virksomhedssystemer og ph.d. inden for avanceret planlægning og optimeringssystemer (IT-systemer).

Den nordjyske maritime klynge er en erhvervsmæssig styrkeposition i Region Nordjylland, som Regionen og mange af de store nordjyske kommuner satser på i deres erhvervsudviklingsstrategier.  Derfor arbejder bestyrelsen pt. med en strategi for MARCOD, der afspejler de potentialer og udfordringer som virksomhederne i den nordjyske maritime klynge har sammenholdt med markedstendenser. Derudover arbejder bestyrelsen med en refinansiering af MARCOD for perioden 2019-21.

 

Bestyrelsen i MARCOD

  • Bestyrelsesformand Poul Knudsgaard, direktør MAN Diesel & Turbo Frederikshavn (udpeget af Danske Maritime)
  • Næstformand Willy B. Hansen, adm. direktør Skagen Havn (Udpeget af Danske Havne)
  • Jenny N. Braat, adm. direktør Danske Maritime (Udpeget af Danske Maritime)
  • Jens Boye, driftschef / fleet manager Royal Arctic Line A/S (Udpeget af Danmarks Rederiforening)
  • Peter Møller, operation manager, Saga Shipping A/S (Udpeget af Serviceteam Skagen)
  • Lars Fischer, salgs- og teknisk direktør Orskov Yard A/S (Udpeget af Maritime Network Frederikshavn)
  • Kenn Steger-Jensen, professor Aalborg Universitet (Udpeget af AAU)  

MARCODs bestyrelse fra venstre: Poul Knudsgaard direktør MAN Diesel & Turbo Frederikshavn, Jenny N. Braat direktør Danske Maritime, Kenn Steger-Jensen AAU, Christine Lunde adm. direktør MARCOD, Lars Fischer salgs- og teknisk direktør Orskov Yard A/S, Willy B. Hansen adm. direktør Skagen Havn, Peter Møller operation manager Saga Shipping A/S og Jens Boye driftschef Royal Arctic Line A/S.  

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com