Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

To sikkerhedsvagter fundet døde på Maersk Alabama

Søgeord:

20. februar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2305 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Besætningen på containerskibet Maersk Alabama fandt tirsdag to civile sikkerhedsvagter fra firmaet Trident, der var døde.

Besætningen på containerskibet Maersk Alabama fandt tirsdag to civile sikkerhedsvagter fra firmaet Trident, der var døde.Politiet på Seychellerne har ifølge CNN indentificeret de to døde sikkerhedsvagter som Jeffrey Reynolds og Mark Kennedy – begge 44 år gamle. De skal ifølge medier i USA begge have en fortid i USA’s flådes specialstyrker SEAL’s.

 

Årsagen til de to dødsfald er endnu ikke kendt. Der gennemføres en obduktion for at fastslå dødsårsagen senere i denne uge. Politiet på Seychellerne oplyser, at efterforskningen af de to dødsfald endnu ikke er afsluttet.

 

Ifølge rederiet Maersk Line Limiteds – der er danske Maersk Lines amerikanske datterselskab – dirktør Kevin N. Speers, så kom de to sikkerhedsvagter ombord på Maersk Alabama 29. Janauar som en del af en gruppe sikkerhedsvagter fra sikkerhedsfirmaet Trident.

Han oplyser, at dødfaldene ikke har tilknytning til hverken containerskibets drift eller de to civile vagters opgave som sikkerhedsvagter.

 

- De indlejede sikkerhedsvagter er end del af Maersk Alabamas piratværn, der skal sikre besætning og skib. I Maersk Alabamas tilfælde sejler hun vedholdende i højrisiko-områder som containerfeederskib til havne på Afrikas østkyst. Skibet har fået tilladelse til at fuldføre lasteoperationer og hun ligger nu for anker og afventer yderligere instruktioner, siger Kevin N. Speers i en pressemeddelse.

 

Maersk Alabama blev i 2009 kapret af somaliske pirater ud for Østafrikas kyst. Kapringen blev i 2013 skildret i en spillefilm, der fokuserede på skibets daværende kaptajn Richard Phillips.

 

Containerskibet blev også udsat for et kapringsforsøg i marts 2011, men her måtte piraterne opgive, da sikkerhedsvagter om bord affyrede varselsskud.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com