Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tog og elbiler i samspil for miljøet

Søgeord:

16. juni 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2302 gange

Læses i øjeblikket af:

1

TNT Express testede i starten af juni et alternativt, CO2-venligt logistikkoncept i London.

TNT Express testede i starten af juni et alternativt, CO2-venligt logistikkoncept i London.Transportvirksomheden TNT Express har gennem en årrække afprøvet nye, grønne fragtkoncepter til hektiske storbyer i Europa. Senest natten mellem 4. og 5. juni i år, hvor TNT i samarbejde med Transport of London, Colas Rail og Network Rail testede en helt ny model for miljøvenlige leverancer til travle bykerner, nemlig kombinationen af tog og slutlevering med elbiler og såkaldte ’zero emission’ varebiler.

 

Forsøget blev indledt med særtog fra Rugby nordvest for London. Ombord var flere tons forsendelser fra to af UK’s førende forhandlere af VVS-udstyr og kontorartikler, Bristan og Staples.

 

I løbet af natten ankom toget til Londons Euston Station. Her blev de mange forsendelser sorteret ved perronen og derfra leveret til hundreder af butikker og forhandlere i den britiske hovedstad via miljøvenlige elbiler og varevogne.

- Vi har interesseret fulgt forsøget med at genintroducere toget som et centralt element logistikkæden ind til storbyer. Testen i London giver os spændende, ny viden om, hvordan skinnebåret transport måske kan være med til at løse udfordringer omkring trafiktæthed og luftforurening i storbyers centrale gader om dagen, siger Susanne Vatta, adm. direktør i TNT Danmark.

 

Forsøget i London er det første i en række af projekter, som TNT Express iværksætter for at

 

fremme mere bæredygtig leveringer i storbyers centrale områder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com