Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Torm-skib beskudt af pirater

Søgeord:

11. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2264 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Orlogsskibet Esbern Snare tilbageholder ni formodede pirater fra angrebet på Torm Kansas.

Orlogsskibet Esbern Snare tilbageholder ni formodede pirater fra angrebet på Torm Kansas.Produkttankskibet Torm Kansas – der sejler under dansk flag - blev lørdag angrebet af pirater på åbnet hav. Skibet var på vej fra Sikka i Indien til Mossel Bay i Sydafrika, da piraterne i en mindre åben båd – en såkaldt skiff – beskød skibet.

 

Ifølge en pressemeddelelse fra rederiet, fulgte Torm Kansas alle anbefalinger i den såkaldte Best Management Practice (BMP 4) om modforholdsregler over for piratangreb.

 

De bevæbnede vagter om bord på Torm Kansas affyrede en række varselsskud efter reglerne for om anvendelse af magt.

 

Det fik piraterne til at opgive angrebet.

 

Hverken Torm Kansas indiske kaptajn, den indiske besætning eller de bevæbnede vagter kom til skade under angrebet. Det gælder også piraterne.

- Jeg er lettet over, at ingen om bord på Torm Kansas blev skadet under angrebet. Samtidig er jeg glad for at kunne konstatere, at alle vores procedurer igen har bevist de virker effektivt, udtaler Claus U. Jensen, der er senior vice president i Torms tekniske afdeling.

Pågrebet

Torm Kansas besætning havde slået alarm til de internationale flådestyrker i området.

 

Den norske chef for NATO’s flådestyrke sendte det danske orlogsskib Esbern Snare på jagt efter piraterne.

 

I løbet af natten til søndag observerede besætningen to mindre fartøjer tæt på de position, hvor det danske skib blev angrebet.

 

Ifølge Søværnets Operative Kommando bordede Esbern Snares særlige maritime indsatshold – støttet af skibets helikopter - de to både i de tidlige morgentimer. De formodede pirater overgav sig uden kamp.

De ni formodede pirater er nu tilbageholdt om bord på Esbern Snare, hvor man nu forsøger at samle beviser, der kan kæde de ni tilbageholdte sammen med angrebet på det danske handelsskib.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com