Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Træer skal øge sikkerheden

Søgeord:

14. april 2015  |  

Læst i alt:

512 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nyplantede træer står klar langs Thisted Landevej.

Knap 100 nyplantede træer er skudt op langs Thisted Landevej ved Vadum. Træerne er plantet af Vejdirektoratet som et af flere tiltag for at øge sikkerheden på vejen. En kilometer lang strækning er nemlig udpeget som en sort plet, da der er sket uforholdsmæssigt mange uheld.

 

Træerne er plantet i grupper af fire og med en afstand mellem grupperne på cirka 40 meter. Når trafikanterne kører på vejen, vil det åbne stykke mellem grupper af træer give dem et bedre indtryk af deres egen fart.

 

-Trafikanterne kommer til at opleve mellemrummene mellem trægrupperne som en flimren, ligesom når man kører forbi et hegn med lodrette stolper. Træerne gør det lettere at fornemme fart end et fladt, vidtstrakt landskab, fortæller projektleder i Vejdirektoratet, Peter Sveistrup Kristensen.

Arbejdet blev allerede sat i gang sidste efterår, og forventedes afsluttet inden jul. Kraftige regnskyl i det nordjyske forsinkede imidlertid projektet, men nu er man ved at være færdig.

 

-Vi var uheldige med vejret i slutningen af sidste år, så vi måtte indstille arbejdet. Nu er vi heldigvis ved at være i mål med en løsning, som forhåbentlig vil føre til færre uheld på Thisted Landevej, siger Peter Sveistrup Kristensen.

 

Vejdirektoratet etablerer desuden overhalingsforbud for lastbiler på 2,1 kilometer af Thisted Landevej og en generel nedsætning af fartgrænsen til 70 km/t på strækningen.

 

-Vejdirektoratet forventer, at tiltagene vil påvirke trafikanterne, så de sætter farten ned. De uheld, der har været, er sket spredt ud over hele strækningen. Det tyder på, at trafikanterne har været uopmærksomme eller generelt har kørt for stærkt, siger Peter Sveistrup Kristensen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com