Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trængslen øges

23. september 2015  |  

Motorveje bliver flittigt benyttet.

De danske bilister kører mere på motorvejene end nogensinde før. Det afspejler Vejdirektoratets nyeste tal for trafikken på vejene som netop er blevet offentliggjort.

 

-Tallene viser, at der blev sat rekord sidste år. Aldrig før har danskerne tilbagelagt så mange kilometer på motorvejsnettet, som de gjorde i 2014, siger vejdirektør Per Jacobsen.

 

-Dermed ser vi den hidtil stærkeste bekræftelse på en udvikling, der har ført til, at trafikken på motorvejene er steget støt i de senere år.

 

-Helt generelt kan man sige, at vejtrafikken er steget siden finanskrisen, siger Per Jacobsen.

 

-Og vi har især oplevet en meget kraftig stigning på motorvejsnettet. Mens trafikken på de øvrige vejnet har været nogenlunde uforandret, er trafikken på motorvejene steget med 35 procent på de sidste ti år.

Det er naturligvis ikke alle motorveje, hvor trafikken er steget lige kraftigt. Nogle motorveje har oplevet mere trafikvækst end andre. Og en af de veje, der virkelig har oplevet en kraftig vækst, er den østjyske transportkorridor Østjyske Motorvej E45. Her er trafikken på dele af strækningen mere end fordoblet på de seneste tyve år.

 

Netop det forhold bekræfter transportminister Hans Christian Schmidt i, at regeringen har prioriteterne i orden, når den netop har peget på netop Østjyske Motorvej E45 som et af de steder, hvor der er behov for at undersøge mulighederne for at forbedre fremkommeligheden.

 

-Som vi skriver i regeringsgrundlaget, vil vi fra regeringens side kigge nøje på mulighederne for at forbedre forholdene for trafikanterne på E45. Tallene her bekræfter, at behovet er der. Derudover vil vi også undersøge muligheden for en ny midtjysk motorvej på strækningen Give-Billund-Lunderskov, der jo også vil have en positiv indvirkning på trængslen på E45, siger han.

Væksten på motorvejene er i øvrigt fortsat i første halvdel af 2015. De nyeste tal viser, at antallet af kørte kilometer på motorvejene i de første seks måneder af i år lå knap 7 procent over samme periode sidste år.

IconIcon

Søgeord:

Læst i alt:

597 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com