Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trafikforskningspris til yngre forsker

Søgeord:

8. januar 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2263 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Trafikstyrelsen efterlyser ansøgninger fra danske trafik- og transportforskere, som er under 40 år 31. marts 2014, og som menes at kunne komme i betragtning til Trafikforskningsprisen 2014.

Trafikstyrelsen efterlyser ansøgninger fra danske trafik- og transportforskere, som er under 40 år 31. marts 2014, og som menes at kunne komme i betragtning til Trafikforskningsprisen 2014.Prisen uddeles som belønning for et videnskabeligt arbejde, fortrinsvis inden for trafikteknik, trafikplanlægning, trafikmiljø, transportøkonomi eller trafiksikkerhed.

Gave fra P.H. Bendtsen

En testamentarisk gave fra professor P. H. Bendtsen, professor i trafik ved DTU fra 1949 til 1977, gør det muligt at oprette en fond, hvis formål er at uddele en Trafikforskningspris til en yngre dansk forsker.

 

P.H. Bendtsen arbejdede ved Institut for Veje, Trafik og Byplan, der i dag indgår i Institut for Transport på DTU. Da konferencen Trafikdage på Aalborg Universitet bidrager med supplerende midler, bliver prisen fremover uddelt hvert år.

Med hæderen følger i 2014 et rejselegat på 20.000 kr.

 

Ansøgninger til prisen skal følges af en videnskabelig artikel eller et resumé af et videnskabeligt arbejde, så arbejdets indhold og seriøsitet kan vurderes. Det betragtes som en fordel, hvis arbejdet har været offentliggjort, eksempelvis som en tidsskriftartikel, ph.d.-afhandling eller et konferenceindlæg.

Ansøgning inden 14. marts

Ansøgningen skal indsendes skriftligt inden 14. marts til prisens formand, professor Otto Anker Nielsen, DTU Transport.

 

Fondsbestyrelsen vurderer ansøgninger og har det fulde ansvar for prisuddelingen.

 

Bestyrelsen består af professor Otto Anker Nielsen, DTU, formand, direktør Carsten Falk Hansen, Trafikstyrelsen, direktør Per Jacobsen, Vejdirektoratet, seniorforsker Hans Bendtsen, Vejdirektoratet, og lektor Harry Lahrmann, Aalborg Universitet.

 

Prisuddelingen forventes i år at finde sted i forbindelse med Trafikdage på Aalborg Universitet 2014. Prismodtageren giver efter oplægget en forelæsning om arbejdet ved samme lejlighed.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com