Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trafikovervågning er ulovligt

Søgeord:

27. januar 2015  |  

Læst i alt:

1466 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Hjælp til bilister følger ikke reglerne.

 

Intelligente trafikstyringssystemer er i høj kurs hos kommuner, der implementerer systemer til at forhindre trafikknuder og guide bilister til den hurtigste vej gennem byen.

 

Trafikken overvåges ved at opsnappe MAC-adresser fra bilisternes smartphones gennem enten Bluetooth eller wifi-signal. Flere af landets største kommuner har købt stort ind af disse systemer. Nu viser det sig, at overvågningsmetoden er ulovlig. Det oplyser Erhvervsstyrelsen ifølge Ingeniøren.

 

At indsamle den unikke MAC-adresse falder nemlig ind under det direktiv, der i folkemunde har fået navnet cookie-direktivet, hvis effekt bedst kendes fra de adskillige pop-ups, der advarer hjemmesidebrugere om, at en given side anvender cookies. Men direktivet har i virkeligheden en langt bredere vingefang end den populære titel antyder. Og det indbefatter også brug af MAC-adresser, forklarer Brian Wessel, der er kontorchef i Erhvervsstyrelsen.

Når brugerne i det her tilfælde er utallige billister på en ringvej, så er det svært at se, hvordan samtykke kan indhentes.

 

Systemer, der indsamler de unikke MAC-adresser er blandt andet implementeret i Aarhus og Aalborg. Ingen af disse kommuner var klar over, at systemet strider med loven, da Version2 henvendte sig.

 

Michael Kirkfeldt, der er stadsingeniør i Aalborg Kommune, fortæller, at man ikke har været opmærksom på den del af lovgivningen.

 

-Lovgivningsmæssigt var jeg af den overbevisning, at det må være leverandørerne, der har styr på det, forklarer han.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com