Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trafiksikkerhed i Øjenhøjde deltager i Classic Race i Aarhus

Søgeord:

17. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne deltager for første gang i Classic Race i Aarhus, der afvikles den 18. og 19. maj i Århus – nærmere bestemt på Tangkrogen.

 

Målet er at undervise børn og deres forældre i, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken.

Danmarks største trafiksikkerhedskampagne deltager for første gang i Classic Race i Aarhus, der afvikles den 18. og 19. maj i Århus – nærmere bestemt på Tangkrogen.

 

Målet er at undervise børn og deres forældre i, hvordan de omgås store lastvogne i trafikken.Trafiksikkerhed i Øjenhøjde kan i år fejre 10 års jubilæum med undervisning på de danske folkeskoler og ved forskellige events, som Classic Race i Aarhus. Det er partnerne DTL, 3F Transportgruppe, Danske Fragtmænd, Volvo Lastvogne, OK a.m.b.a., Bridgestone og Børneulykkesfonden, der står bag kampagnen. Ca. 75.000 børn har allerede modtaget undervisningen, og transporterhvervet og de involverede partnere håber med kampagnen at være med til at etablere en bedre og mere hensigtsmæssig trafikadfærd og dermed reducere antallet af ulykker, hvor lastbiler er involveret.

Alle børn, der deltager i kampagnen i 2013, vil få udleveret gratis trafiksikkerhedsveste refleksbånd og folderen ”Følg op på de gode trafikvaner”. Ved Classic Race arrangementet kan børnene også og deltage i en konkurrence med trafikspørgsmål, for hvilket de får et diplom og mulighed for at vinde flotte præmier.

 

Geografisk fokuseres der i 2013 primært på det Sydjyske område, i en linje fra Horsens over Brande til Skjern og sydpå, men interesserede skoler i resten af landet har også haft mulighed for at deltage.

 

Siden år 2003 er 235 mennesker kommet til skade i forbindelse med højresvingsulykker, hvor lastbiler har været involveret og heraf var cirka 25 % med dødelig udgang. Så sent som i 2008 omkom 11 personer, men heldigvis er tallene faldet siden. Det understreger imidlertid stadig vigtigheden af denne kampagne, og at medier og myndigheder holder fokus og løbende gør opmærksom på problematikken ved de farlige højresving.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com