Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trafiksikkerheden er i top

Søgeord:

21. december 2015  |  

Læst i alt:

655 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Færre højresvingsulykker i 2015.

Til trods for, at Vejdirektoratets målinger tyder på, at vejtrafikken vil stige med knap tre procent i 2015, så holder antallet af personer, der er kommet til skade på vejene, sig på et uforandret lavt niveau.

 

Det viser de foreløbige beregninger fra Vejdirektoratets ulykkesstatistik.

 

Sidste år var et godt år for trafiksikkerheden herhjemme, eftersom vi oplevede det laveste antal dræbte og tilskadekomne på vejene siden 1930. I år ser ud til at blive en gentagelse.

 

Hvis de foreløbige tal holder stik, vil antallet af tilskadekomne og dræbte i 2015 ende på omkring 3400, hvilket vil være nogenlunde det samme som sidste år.

 

Det glæder transport- og bygningsminister Hans Christian Schmidt.

 

- Jeg er rigtig glad for, at vi fastholder det lave antal af tilskadekomne i trafikken fra sidste år til trods for, at vi faktisk ser mere og mere trafik på vejene. Vi skal naturligvis gøre alt, hvad vi kan, for at forhindre trafikulykker, men heldigvis viser statistikken, at de danske veje er nogle af de sikreste at færdes på i hele Europa, siger han.

Hvis man dykker ned i tallene, kan man se, at antallet af højresvingsulykker med dræbte og tilskadekomne i 2015 er mere end halveret i forhold til de seneste år – nærmere betegnet fra 11 til 5 ulykker. Heraf har der indtil nu kun været én dødsulykke med en højresvingende lastbil mod en ligeudkørende cykel.

 

De præcise ulykkestal for 2015 kendes i sagens natur ikke endnu, men foreløbig tyder statistikken på, at vi ender med omkring 175 dræbte i trafikken, hvilket vil være en positiv udvikling i forhold til 2014, hvor 182 personer mistede livet på vejene.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com