Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transport-spidser danner E20-komite

Søgeord:

5. oktober 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

668 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Skal fastholde pres på motorvejsudvidelse.

En række kendte ansigter fra transportbranchen, interesseorganisationer og politik har dannet en såkaldt E20-komite, der med formand Carina Christensen – direktør i ITD – i spidsen vil fortætte kampen for en udvidelse af den fynske motorvej syd om Odense.

 

Regeringen og Dansk Folkeparti er ellers blevet enige om udvidelsen af E20 på strækningen fra Odense V til Nr. Aaby, men ifølge komiteen er man således kun kommet halvt i mål.

 

- Vi er meget glade for, at der kommer en udvidelse af motorvejen på Vestfyn til tre spor, men desværre er vi kun halvt i mål. Næste skridt er strækningen syd om Odense, hvor der også er massive trængselsproblemer. Hele Danmark har brug for, at der findes en fremtidssikret og bæredygtig løsning på E20 hele vejen hen over Fyn. Det er en hovedfærdselsåre, der binder Øst- og Vestdanmark sammen. Vi kan frygte, at den resterende strækning syd om Odense bliver ”glemt” i fremtidige infrastrukturprioriteringer. Det skal vi gøre alt for at undgå, siger Carina Christensen, der selv har en fortid som transportminister i 2007-2008.

Nationalt perspektiv

Ifølge komiteen har en udvidelse af E20 syd om Aarhus også et nationalt sigte, da 94 procent af al lastbiltrafik mellem Øst- og Vestdanmark kører på E20.

 

Peter Rahbæk Juel, borgmester i Odense:

 

- Køerne, trængslen og forsinkelserne på E20 er et nationalt problem, fordi den fynske motorvej binder landet sammen. En tilsandet fynsk motorvej hæmmer simpelthen væksten, og derfor skal vi have etablereret det tredje spor, så trafikken kan glide uden køer og ulykker, siger Odenses borgmester Peter Rahbæk Juel.

 

Samtlige fynske borgmestre står bag E20-komitten, lyder det.

 

Komiteen består af formand Carina Christensen – direktør i ITD, Søren Steen Andersen – borgmester i Assens Kommune, Michael Svane – branchedirektør i DI Transport, Johannes Lundfryd – borgmester i Middelfart Kommune, Claus Jensen – formand for CO-industri, Peter Rahbæk Juel – borgmester i Odense Kommune, Jesper Arkil – direktør i Arkil Holding A/S, Kenneth Muhs - borgmester i Nyborg Kommune, Keld Højgaard Kristensen – transport manager i Arla Foods, Jacob Bjerregaard – borgmester i Fredericia Kommune, Torben Block Nielsen – direktør i Spæncom, Stephanie Lohse – regionsformand i Region Syddanmark, Poul Henrik Schou – direktør i Poul Schou A/S, Ib Andersen – direktør i Alex Andersen Ølund A/S og Carsten Hyldborg Jensen – direktør i Fynbus.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com