Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportbranchen har et særligt ansvar

Søgeord:

2. januar 2015  |  

Af Claus Warncke

Læst i alt:

1820 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Nytårsudtalelse fra TUC DEKRA’s adm. direktør Peter Laursen.

- Transportbranchen står med et særligt ansvar for at trække gang i væksten i Danmark i 2015.

 

Sådan lyder det i en nytårsuddannelse fra Peter Laursen, adm. direktør i TUC DEKRA, Danmarks største aktør inden for transportuddannelse. Med 35.000 kursister årligt (ny- og efteruddannelse) erkender han et medansvar for branchens rolle i det danske samfund.

 

- Vi har nu i et par år hørt om, at væksten og opsvinget var lige om hjørnet. Flere gange har vi troet på det, men har skuffede måttet konstatere, at skyerne igen trak sig sammen. Med fare for at træde lidt ved siden af er der nu nok belæg for at sige, at vi er på rette vej. Vi oplever i denne tid en lang række forbedrede signaler og nøgletal, der heldigvis trækker i samme retning. Nogle kan vi selv påvirke, mens andre er udefra kommende faktorer, siger Peter Laursen, og nævner verdensprisen på olie som et eksempel på noget af det vigtigste, som branchen i Danmark dog slet ikke har indflydelse på.

 

Positive faktorer

Han hæfter sig derfor ved andre faktorer, der peger i en positiv retning:

 

- Tag et nøgletal som væksten i den nationale vejtransport, som blev offentliggjort kort før jul. Den steg med cirka fem procent fra 1. halvår 2013 til 1. halvår 2014. Det afslører, at stadig mere gods bliver flyttet fra punkt A til B. Det er et udtryk for det højere aktivitetsniveau på landets mange byggepladser og anlægsprojekter. Det afslører også, at manglen på chauffører truer med at bremse den vækst, der er forudsætningen for et nyt og nødvendigt opsving i dansk økonomi. Det blotlægger transportbranchens indvirkning på den samlede økonomi. Og netop derfor påhviler det os at have gode og konkrete svar på fremtidens udfordringer, tilføjer Peter Laursen.

 

TUC DEKRA planlægger derfor hen over året, på forskellig vis, at sætte skub i diskussionerne om, hvordan branchen konkret understøtter de positive tegn på vækst.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com