Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportdirektør fylder 50 år

Søgeord:

28. september 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

967 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Peter Thorn runder torsdag den 29. september.

Peter Thorn, der er vokset op på Bornholm og er uddannet agronom, er relativt ny i transportbranchen, idet han pr. 1. januar 2015 overtog jobbet som adm. direktør i den ellers ejerledede virksomhed M. Larsen i Brøndby.

 

Her har han i et tæt makkerskab med ejer Claus Barslund sat sit præg ved bl.a. at skabe en klar organisationsstruktur og ved at grave dybt i virksomhedens måde at arbejde på for at gøre det hele mere smidigt, transparent og målrettet. Indsatsen har således rummet et stort analysearbejde, men også viljen til at styrke og synliggøre virksomhedskulturen, idet virksomheden i 00’erne er vokset utrolig hurtigt til nu 700 medarbejdere, 350 lastbiler og en omsætning på 500 mio. kr.

M. Larsen, der er specialiseret i dagrenovation og affaldshåndtering, har således renovationsansvaret i 22 kommuner – fordelt på hele landkortet med f.eks. Frederikshavn i Nord, Lolland i sydøst og en lang række kommuner i det storkøbenhavnske område.

 

Trods sine knapt to år i M. Larsen – og inden det tre år i virksomhedens bestyrelse – er Peter Thorn kendt for sætte sig ind i tingene, så han kan opnå det overblik, der skal til for at navigere inden for diverse licitationsprocesser og udbudsrunder. Analyse- og strategiarbejde er derfor væsentlige kompetencer sammen med hans store flair for ledelse. Det ligger ham meget på sinde, at medarbejderne trives, og at de kender retningen og målene. Og han går gerne forrest i jagten på at nå omtalte mål, men når målene er nået, fremhæver han holdets indsats og aldrig sin egen.

Inden transportbranchen tog sit tag i Peter Thorn, var han i seks år adm. direktør i Westrup A/S med base i Slagelse – men med indisk ejerskab. Her var omdrejningspunktet sorteringsmaskiner og -anlæg til agro- og fødevareindustrien på globalt plan, og derfor havde han også glæde af sine mangeårige, internationale erfaringer fra landbrugsbranchen. Peter Thorn var nemlig i landbrugsmaskinbranchen i 13 år i rap – bortset fra en enkelt afstikker på et år til Rockwool. Årene med landbrugsmaskiner startede i Massey-Ferguson, der senere blev en del af den multinationale AGCO-koncern. Peters karriere startede som salgskoordinator, han blev senere distriktschef, dernæst skandinavisk salgschef inden for ’Parts Sales’ og i 2006 europæisk salgsdirektør for ’Parts Sales’ i AGCO-koncernen.

Peter Thorn sidder i bestyrelsen i EBK Huse A/S og Pilvad A/S.

 

Han er gift med Else, og de har teenage-drengene Ebbe og Lasse. I sin fritid er han optaget af livet på landet, jagt samt løb og cykling. Alt sammen tager det udgangspunkt fra deres lille gård i Dysted ved Næstved.

 

Den runde dag bliver markeret i privat regi.

 

M. Larsen har hovedkontor i Brøndby, men også lokale afdelinger i Kvistgård, Næstved, Vordingborg, Maribo, Nakskov, Hedensted og Frederikshavn.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com