Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportens Dag 2017

Søgeord:

19. september 2017  |  

Af Anders Per Gajhede

Læst i alt:

1237 gange

Læses i øjeblikket af:

0

Ministeren fremlagde regeringens transportinitiativer.

DI Transport stod i går mandag bag Transportens Dag 2017, der fandt sted hos Dansk Industri ved Rådhuspladsen i København.

 

På programmet stod blandt andet oplæg af Frank Madsen fra PA Consulting, der fortalte om fremtidens megatendenser i transportbranchen og Thomas Lund-Sørensen fra Forsvarets Efterretningstjenestes Center for Cybersikkerhed, der sendte en appel til den danske transportbranche om at sikre sig mod cyberangreb ved at træffe forebyggende foranstaltninger.

 

Mest imødeset var dog besøget af transportens førstemand, transportminister Ole Birk Olesen, der fremlagde de transportfaglige initiativer i regeringens finanslovsudspil. Blandt andet udtrykte ministeren begejstring over, at regeringen vil finde penge til vejområdet, som han mener er blevet underprioriteret.

 

Herudover lægger regeringen op til at løse op for den ”nuværende stramme styring” af jernbanesektoren, som ministeren formulerede det, hvilket regeringen ønsker skal ske gennem et øget udbud af DSB’s nuværende trafik.

Med Kristian Pihl Lorentzen og Villum Christensen fra henholdsvis regeringspartierne Venstre og Liberal Alliance som eneste deltagere i spørgetimen blev der ikke meget politisk debat over konferencens sidste arrangement, der således savnede deltagelse fra et enkelt eller to af oppositionspartierne.

 

 

 

Læs et længere uddrag af DI Transports transportkonference i kommende udgave af Danmarks Transport-Tidende.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Adelgade 85A, 1.
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 19999181

Via mail

 

mail@dtmedier.dk