Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transporterhvervet bakker op om unge iværksættere

Søgeord:

15. maj 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fire elever fra Aabenraa Statsskole rejser til Færørene for at konkurrere om Europas bedste iværksætter idé i European Business Games 2013 – med økonomisk støtte fra FDE fonden.

Fire elever fra Aabenraa Statsskole rejser til Færørene for at konkurrere om Europas bedste iværksætter idé i European Business Games 2013 – med økonomisk støtte fra FDE fonden.



Mathias Schaadt-Hansen, Christine Sørensen, Jesper Albrechtsen, Rikke Schmidt og Rasmus Veibye har i deres fælles skole projekt opfundet produktet B-SafeT, der via et infrarødt sendesystem skal forhindre højresvingsulykker i trafikken.

 

Ideen har indtil videre bragt de fem elever en flot 1. plads på både regionalt og nationalt niveau i iværksætterkonkurrencen European Business Games 2013 i Danmark, og fire af eleverne rejser nu til Færørene i juli måned for at præsentere deres idé i kampen om Europas bedste iværksætter idé.

 

-Vi har fået så meget erfaring og gnist i det her forløb, at det ville være ærgerligt ikke at tage skridtet fuldt ud og konkurrere på internationalt plan også, fortæller Mathias Schaadt-Hansen, der går i 3.G på Aabenraa Statsskole.

FDE Fonden i Padborg, der arbejder for at støtte projekter og aktiviteter til gavn for transport- og logistikbranchen, har valgt at støtte de unge iværksættere med 10.000 kr. til dækning af rejseudgifter til Færørene.

 

-For det første synes vi, at det er meget positivt, at de unge iværksættere har valgt med deres ide at fokusere på at forhindre højresvingsulykker. Højresvingsulykker med lastbiler kan koste menneskeliv og er en dybt traumatisk oplevelse for de chaufører, der er involveret, fortæller Jens Iwer Petersen, der er formand for FDE Fonden,.

 

-For det andet er det vigtigt at hjælpe unge mennesker på vej med deres iværksætterideer. Vi har også i vores erhvervsområde brug for flere unge iværksættere.

De unge iværksættere har henvendt sig hos Erhvervenes Hus Aabenraa for vejledning og sparring på deres iværksætter idé helt fra idéfasen til forretningsplan, budget og relevante kontakter i erhvervsnetværket. De har fået udviklet en prototype af deres idé i samarbejde med Syddansk Universitet og skal inden rejsen til Færørene træne deres præsentation på engelsk for lokale virksomhedsejere udvalgt i samarbejde med Erhvervenes Hus Aabenraa.

 

-Vi arbejder med udvikling af transporterhvervet i GateDenmark, og for os er det helt naturligt at bakke op om unge iværksættere i kommunen, der med en rigtig god forretningsidé, gejst og drive kommer langt her i livet, fortæller Uffe Elbæk, direktør i Erhvervenes Hus Aabenraa.

 

-Det er blevet taget rigtig godt hånd om os og vi har oplevet opbakning hele vejen rundt, fortæller Rasmus Veibye, der også går i 3.G på Aabenraa Statsskole.

Fire af eleverne har valgt at arbejde videre med deres iværksætter idé og ser det som en mulighed at starte op med produktion af B-SafeT hvad end konkurrence på Færørene bringer af resultater.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com