Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportminister lægger op til grøn dialog

Søgeord:

27. august 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Transportministeriet vil i løbet af efteråret 2013 skrue en køreplan for grønnere transport sammen.

Transportministeriet vil i løbet af efteråret 2013 skrue en køreplan for grønnere transport sammen.Ministerens forslag betyder tæt samarbejde med erhvervslivet. Det er den helt rigtige vej at gå, siger vejgodstransportens brancheorganisation ITD.

 

Transportminister Pia Olsen Dyhr (SF) har netop meldt ud, at politikerne vil lave en køreplan for at gøre den danske transportsektor helt uafhængig af fossilt brændsel i 2050. Køreplanen skal laves i tæt samarbejde med erhvervslivet og dets organisationer.

 

For godstransporten handler det i første omgang om at effektivisere transportsystemerne ved at transportere mere gods per liter brændstof. Eksemplerne kan være modulvogntog med plads til mere gods på ladet eller en smartere distribution af gods i byerne.

 

Men vigtigst af alt, så lægger ministeren op til en proces, som skal finde de praktiske muligheder for effektivisering, som endnu ikke er bredt anvendte.

- Transportbranchen har samme ønsker som ministeren:

 

Vi vil transportere mere gods for hver liter diesel og vride ekstra kalorier ud af transportsystemet. Det giver gevinst for miljøet, reducerer trængslen og slår ikke mindst positivt igennem på vognmændenes bundlinje. Vi ser klare ITD-aftryk i ministerens oplæg til en proces, og det tager vi selvfølgelig positivt imod, siger ITD’s erhvervspolitiske chef Poul Bruun.

 

Han er især tilfreds med ministerens ønske om at arbejde tæt sammen med erhvervslivet. To følgegrupper skal involvere forskellige parter. Transporterhvervets organisationer, heriblandt ITD, er med i den ene følgegruppe.

 

- Innovation kommer fra virksomhederne. Derfor er det meget positivt for arbejdet med køreplanen, at erhvervslivet er med i en central rolle fra begyndelsen.

Efter 2020 retter fokus sig mod alternative brændstoffer.

 

- Også her er det helt afgørende med et tæt samarbejde mellem myndighederne og erhvervslivet. Så får vognmændene en fornuftig investeringshorisont og nødvendig sikkerhed ved investering i nyt materiel, siger Poul Bruun.

 

- Vi har i flere år arbejdet tæt sammen med myndighederne for at få en mere effektiv godstransport. Målene har været fælles både hvad angår vægtgrænser, modulvogntog og godstransport i ydertimerne . Vi glæder os til at fortsætte det samarbejde og finde de praktiske effektiviseringer, som både kan slå igennem i klimaregnskabet og på vognmændenes bundlinjer.

 

Poul Bruun melder sig allerede nu klar til, at ITD står for et eller flere af de temaarrangementer, som ministeren vil holde de kommende måneder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com