Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportministeriet klar med bane-forslag

Søgeord:

13. april 2015  |  

Læst i alt:

2186 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fire mulige linjeføringer til ny bane på tværs af Vejle Fjord udpeget.

Placeringen af den kommende bane på tværs af Vejle Fjord er nu snævret ind til fire forskellige muligheder, efter at Vejdirektoratet har udpeget de linjeføringer, som der skal undersøges nærmere i VVM-undersøgelsen.

 

Det drejer sig om tre bro-alternativer samt en tunnelløsning, der dog på et foreløbigt grundlag vurderes at være væsentligt dyrere end en broløsning.

 

Forud for udpegningen er gået en omfattende høringsfase med mange relevante ideer og input samt en grundig screening af 14 forskellige linjeføringsmuligheder for en bro over fjorden samt fire forskellige tunnelløsninger.

 

Alle disse mulige linjeføringer er blevet vurderet i forhold til en række parametre, blandt andet bane og sporgeometri, sejladssikkerhed, anlægsomkostninger, miljøforhold, Natura 2000-områder og fredninger samt støj.

-Vi har herefter udpeget de fire linjeføringer, som lever bedst op til forudsætningerne i Timemodellen, som den kommende baneforbindelse jo bliver en vigtig del af. Og vi har samtidig også taget hensyn til vigtige forhold som for eksempel naturpåvirkningerne omkring fjorden, siger projektleder Rasmus Larsen fra Vejdirektoratet.

 

Fremadrettet vil der ske det, at de fire linjeføringsforslag vil blive vurderet nærmere i den videre proces for VVM-undersøgelsen.

 

VVM-undersøgelsen forventes færdig i anden halvdel af 2016, hvor der vil blive offentliggjort en VVM-redegørelse med en efterfølgende offentlig høring og borgermøde.

 

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com