Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportører skal omstille sig til genbrug

Søgeord:

3. marts 2015  |  

Læst i alt:

809 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Affaldstransportørerne går store forandringer i møde.

Den nye rolle som ”genbrugstransportører” var i fokus på Danaffalds generalforsamling fredag 27. februar på Hotel Hesselet ved Nyborg.

 

Der var enighed om – efter input fra professor ved Syddansk Universitet Jan Stentoft, at selvom forandringens vinde blæser stærkere over branchen og betyder færre deciderede affaldsmængder, så skal der flyttes lige så mange materieler rundt som før.

 

Ja, muligvis vil det øgede genbrug og råstofudvinding af affaldet betyde endnu mere transport.

 

-Sidste år fik vi regeringens ressourcestrategi, der handler om at bevare og sortere materialerne i stedet for at kassere dem. I år får vi så forebyggelsesstrategien, der er i høring nu, og som skal minimere selve forbruget af ressourcer, oplyste formanden John Andersen ifølge DTL.

En optimistisk John Andersen så affaldstransportørerne som en aktiv aktør i hele ”ressourceflowet” mellem fremstillingsvirksomheder, indsamlingssystemer og virksomheder med genanvendelse på programmet. Og tilbage igen til de virksomheder, der bruger de før kasserede materialer.

 

-Transportbranchen er ikke specifikt nævnt i strategien for affaldsforebyggelse. Det synes jeg, er en mangel. Men det giver os plads til selv at prøve at definere os i den nye tankegang, sagde John Andersen.

 

Han blev i øvrigt genvalgt af bestyrelsen som formand for Danaffald.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com