Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Transportpolitisk debat

Søgeord:

4. april 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2259 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Fire transportordførere fra Folketinget debatterede på havnekonferencen.

Fire transportordførere fra Folketinget debatterede på havnekonferencen.Det drejede sig om transportordførerne Kim Christiansen (DF), Andreas Steenberg (Rad.), Kristian Pihl Lorentzen (V) og Karin Gaardsted (Soc.), der med en debat markerede afslutningen på årets havnekonference.

 

Politikerne svarede på spørgsmålet fra konferencens deltagere. Heriblandt spørgsmålet om, hvorfor danske havne hører til i hele 11 ministerier.

 

- Det er rigtigt, og regeringen bør rydde op i dette morads af forskellige ministerier, lød det blandt andet fra Kim Christiansen.

 

Derudover drejede debatten sig blandt andet ind på havnenes lånemuligheder i forhold til investering i infrastruktur havnenes ejerforhold.

Fortolkningsproblem

Men debatten afslørede også, at nogle havne og politikerne har fortolket en lov vedrørende samarbejde på tværs af havnene forskelligt. Der blev fra nogle havne givet udtryk for, at der skulle være barrierer i den henseende.

Ingen af de fire politikere kunne dog genkende dette:

 

- Jeg var ikke klar over, at der skulle foreligge et problem. Der er jo ikke pigtråd ved kommunegrænsen, sagde Kristian Pihl Lorentzen.

 

Læs mere om den trafikpolitiske debat og øvrige historier fra havnekonferencen i særtillægget Havn, der udkommer sammen med Danmarks Transport-Tidende. /anga

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com