Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Trux grundlægger Axel Sandstedt er død

Søgeord:

29. juli 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2267 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Axel Sandstedt, en af regionens førende iværksættere, der byggede både Exte og Trux til en verdens førende virksomheder, er død efter at have kæmpet mod kræft i længere tid.

Axel Sandstedt, en af regionens førende iværksættere, der byggede både Exte og Trux til en verdens førende virksomheder, er død efter at have kæmpet mod kræft i længere tid.Iværksætteren Axel Sandstedt var i en ung alder utrolig energisk, og allerede i en alder af 21, overtog han familievirksomheden AE Sandstedt & Sønner, der kort efter blev Exte. På 23 år, gjorde Axel Exte til et verdensberømt selskab, men besluttede i 1986 at sælge det til tre af sine ansatte, og søge starte en ny virksomhed.

 

Det nye selskab kaldte han Trux.

 

Inspireret af australiernes 'Kangaroo kofangere ", udviklede og forbedrede Axel sin idé og de udarbejdede deres eget frontgitter til lastbiler. I stedet for stål blev det dog lavet i det væsentlig lettere materiale aluminium.

Succesen var en kendsgerning, og Axel fortsatte med at udvikle konceptet med Trux så de blev, og er stadig i dag, markedsleder i Europa inden for frontmonterede sikkerhedsudstyr for tunge lastbiler.

 

Axel Sandstedt brændte for Trux og var til det sidste yderst engageret i virksomheden, selvom han solgte virksomheden til at Mekanotjänst Holding AB 1998.

 

- Axel var en iværksætter til fingerspidserne og en sand visionær. Hans kontinuerlige arbejde med Trux har været uvurderlig, men på trods af Axel død, vil hans vision leve videre i virksomheden, siger Hasse Olsson, Site Manager hos Trux i Ljusdal.

 

Axel Sandstedt blev 72 år. Nærmeste pårørende er hans kone og to sønner med deres familier.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com