Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TUC DK-pris: To jyske modtagere

Søgeord:

30. oktober 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Det blev Herning Kommune (ved Jobcenter Herning) og vognmandsfirmaet EEC i Vamdrup, der i går modtog TUC DK’s Jobgaranti-Pris.

Det blev Herning Kommune (ved Jobcenter Herning) og vognmandsfirmaet EEC i Vamdrup, der i går modtog TUC DK’s Jobgaranti-Pris.Hæderen blev uddelt for anden gang og uddeles til et kommunalt jobcenter og en virksomhed. I går blev prisen overrakt på Kommunernes Landsforenings JobCAMP i Horsens af folketingsmedlem og arbejdsmarkedsordfører Leif Lahn Jensen (S).

 

Jobgaranti-Prisen gives til jobcentre og virksomheder, der ”gør en ekstraordinær, bemærkelsesværdig og anerkendelsesværdig indsats for at bringe ledige i arbejde (primært inden for transportsektoren)”.

Afsender er skolesamarbejdet TUC DK, der med 35.000 kursister årligt er Danmarks største udbyder af uddannelser inden for transportsektoren. TUC DK påskønner med prisuddelingen de samarbejdspartnere, der bidrager til at føre TUC DK-konceptet – Jobgarantien – ud i livet. Inden for de seneste par år har ca. 2600 ledige nydt godt af TUC DK’s jobgaranti.

Leif Lahn Jensen og TUC-direktør Charlotte Gosch overrakte prisen til de to modtagere.

 

Førstnævnte sagde blandt andet:

 

- Tak for denne lejlighed til at hilse på nogen af jer, der i det daglige har fingrene nede i virkeligheden og som ved, hvad der skal til for at skabe et godt match mellem ledige og virksomheder inden for transportbranchen.

Skepsis og glæde

Den socialdemokratiske ordfører har selv besøgt TUC DK-afdelingen i Brabrand og har her stiftet bekendtskab med nogle af Jobgarantiens resultater.

 

- Jeg er jo altid skeptisk, når jeg hører om noget, som virker lidt for smart. Og tro mig, det gør jeg ret tit som politiker. Men jeg blev overbevist om noget andet under besøget og kan se, at det jo virker, tilføjer Leif Lahn Jensen.

Formand for beskæftigelsesudvalget i Herning kommune, Ingelis Sander (V), modtog Jobgaranti-Prisen på vegne af Jobcenter Herning.

 

Hun sagde bl.a. ved overrækkelsen:

 

- Jeg er meget glad for på Herning Kommunes vegne at modtage netop sådan en pris. De kommunale jobcentre er under stort pres fra alle sider i denne tid. Derfor er det ekstra dejligt, når en ekstern samarbejdspartner på den måde viser sin anerkendelse af det store arbejde, som bliver lavet i jobcentrene.

 

Jeg håber, at denne pris kan være med til at sætte fokus på, at den tætte dialog mellem uddannelsesinstitutioner og jobcentre, kombineret med et godt branche- og lokalkendskab, kan være vejen frem i forhold til at hjælpe de ledige tilbage på arbejdsmarkedet.

EEC: Sund fornuft

Også vognmandsfirmaet EEC i Vamdrup takkede for prisen ved bestyrelsesmedlem Jens Staugaard Holdt:

 

- Der er ingen tvivl om, at Jobgaranti-konceptet er en fødselshjælper for ledige, der eller ikke ville være kommet så nemt i arbejde – hvis overhovedet. Prisen er en påskønnelse, som vi bestemt er glade for. Når det er sagt, så synes jeg egentlig kun, at vi gør det, der tjener virksomheden bedst. Vi finder ud af, hvad folk er gode til, og så sætter vi dem til at gøre det. Det er vel bare sund fornuft.

 

Det eneste ekstraordinære vi gør, er at holde øjne og ører åbne for de muligheder, der er omkring os. Vi er jo egentlig ligeglade med begrænsninger, når blot vi kan bruge mulighederne. Vi ser frem mod det videre samarbejde med TUC DK om jobgarantien.

Igen – tusind tak for prisen.

 

Med prisen følger et værk af kunstner Bettina Storm.

Brug pengene mere smart

På Christiansborg er politikerne i disse måneder på hårdt arbejde for at ruste beskæftigelsessystemet til fremtiden.

 

Leif Lahn Jensen tilføjer:

 

- Vi er jo i gang med at kigge på hele beskæftigelsessystemet og se, om vi ikke kan bruge de 16 mia. kr. bedre, mere effektivt og smart. Og det er jeg ikke et sekund i tvivl om, at vi kan. Jeg er ikke hellig omkring aktører. Jeg ønsker de bedste, og jeg ønsker, at aktørerne skal tænke nyt og tænke kreativt, selvfølgelig med ét fokus: At få de ledige i gang – også i dette eksempel – inden for transportbranchen.

Vi skal alle tænke og arbejde sammen på tværs af alle aktører, og vi skal sørge for at skabe og bevare arbejdspladser ved at sikre, at der er masser af dygtige og engagerede medarbejdere at tage af.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com