Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tungvognscenter Øst indviet

Søgeord:

18. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2268 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Justitsminister Karen Hækkerup kunne i går officielt indvie politiets Tungvognscenter Øst i Greve.

Justitsminister Karen Hækkerup kunne i går officielt indvie politiets Tungvognscenter Øst i Greve.Tungvognscenter Øst er et af i alt tre tungvognscentre, der fremover skal stå for politiets kontrolindsats over for lastvogne og busser. Centeret på Agenavej i Greve, der har været under gradvis opbygning i et halv år, huser også Midt- og Vestsjællands færdselspolitiafdeling.

 

Justitsministeren fremhævede ved indvielsen behovet for en skærpet myndighedskontrol mod transportbranchen som et vigtigt led i regeringens indsats mod social dumping – herunder ulovlig cabotagekørsel.

 

- Kampen mod social dumping er utroligt vigtig for regeringen. Ud over sociale hensyn, så handler det også om at sikre en fair konkurrence på vejene for danske transportvirksomheder og dermed også beskæftigelsen, sagde Karen Hækkerup.

Politidirektør Anders Linnet, Midt- og Vestsjællandspoliti, indledte indvielsen.

 

- Centeret kommer til at beskæftige mellem 90 og 100 medarbejdere. Det siger noget om, hvor stor vægt der lægges på området, sagde politidirektøren.

 

- Den nye tungvognskontrol forudsætter et tæt samarbejde med ikke bare transportbranchen, men også en række ministerier og styrelser. Det er blandt andet Skat, Fødevare- og miljømyndigheder, Vejdirektoratet og Transportministeriet. Men også samarbejde med andre politikredse, fortalte Anders Linnet.

 

Tungvognscenter Øst skal ud over den fysiske politikontrol af busser og lastbiler ude på vejene også forestå den såkaldte virksomhedskontrol, der ved stikprøver reviderer køre- og hviletidsdata fra transportvirksomhederne. Dertil kommer den operative kontrol med transport af farligt gods, dyr, affald og ulovlig cabotagekørsel mv. på Sjælland, Lolland

Falster og Bornholm. /smir

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com