Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TUR kan løse opgave

Søgeord:

4. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

545 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Uddannelser ingen hindring for nye sanktioner.

 

TUR er klar til at udvikle uddannelser, når de nye sanktioner på køre- og hviletidsområdet træder i kraft.

 

Den samlede transportbranche har i en åben henvendelse anmodet transportminister Ole Birk Olesen (LA), og justitsminister Søren Pape Poulsen (K), om at sætte lovændring på sanktions- og frakendelsessystemet på køre-hviletidsområdet i kraft hurtigst muligt.

 

Transportbranchen er tilfreds med loven, der fortsat tilgodeser trafiksikkerheden, men også tilgodeser en transportbranche, som har brug for anerkendelse og tillid. Dog er branchen uforstående over for, at Transportministeriet har meldt ud, at politiet tidligst vil være klar til at sætte loven i kraft et år fra lovens vedtagelse, fordi politiets IT-systemer skal tilrettes, så de kan håndtere det nye frakendelsessystem.

- Udfordringerne med IT-systemerne bør ikke tilsidesætte de menneskelige hensyn bag loven. Den ændrede måde at håndtere frakendelsessituationen på vil sikre chaufførens sociale forhold, samtidig med at chaufføren underkastes kravet om en opgradering af sine køre- og hviletidsmæssige kompetencer. Det giver mening, at den ansatte i stor udstrækning vil kunne bevare sin tilknytning til arbejdsmarkedet, skriver den samlede transportbranche i henvendelsen til ministrene.

 

Klar til opgaven

I den nye lov er der anført en række kurser, som en chauffør skal gennemgå, hvis han/hun får frakendt kørekortet. TUR står klar til at udvikle disse kurser, så opkvalificeringen af kompetencerne er i overensstemmelse med loven og branchens behov.

 

- Hvis opgaven med at udvikle kurser skulle ende under AMU-regi, er TUR klar til at tage arbejdstøjet på. Vores erfaring med at udvikle kurser gør os i stand til effektivt at understøtte behovet, hvis opgaven pålægges TUR, siger Hans Kjeldgaard Christiansen, sekretariatschef i TUR.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com