Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

TUR samlede skolerne

Søgeord:

11. september 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

480 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Møde om jura og lærlingesager. 

TUR oplever i stigende omfang, at den rådgivning, som skolerne har givet virksomheder og lærlinge omkring uddannelsesaftaler, konflikter m.v., bliver inddraget i de sager, som fører til afholdelse af mæglingssager, og som i visse tilfælde videreføres i tvistighedsnævnet.

 

Derfor inviterede TUR til informationsmøde for at få en dybere snak om de udfordringer, som findes på området i forhold til skolernes rådgivning og de mæglingssager, der afholdes i TUR.

 

- At samle skolerne om dette emne er på ingen måde ment som en løftet pegefinger. Skolerne gør et kæmpe stykke arbejde for at sikre, at både lærlinge og virksomheder er godt klædt på til nogle gode praktikforløb. Formålet er tværtimod at sikre, at alle kender deres forpligtelser, så der ikke rådgives eller vejledes om sager, der potentielt kan føre til en tvist eller i sidste ende til et erstatningsansvar for skolen, fortæller sekretariatschef i TUR Hans Kjeldgaard Christiansen.

Juridisk bistand

Til at gennemgå det juridiske grundlag, deltog jurist og chefkonsulent Anja Kær Kold, som er tilknyttet TURs arbejde med EUD-lovgivning og afgørelser, der træffes i TUR. Anja kommer fra tidligere ansættelse i Undervisningsministeriet og i tvistighedsnævnet, og kunne levende bidrage med eksempler på, hvornår skolerne typisk skal være særligt opmærksomme.

 

- Dette møde har handlet om at tegne nogle streger op, så alle ved, hvilke forpligtelser skolerne har, og hvornår der skal henvises til arbejdstager- eller arbejdsgiverorganisationer, eller alternativt til det faglige udvalg. Det handler jo i bund og grund om, at vi i fællesskab skal sikre, at virksomheder og lærlinge får den rette hjælp de rette steder, afslutter Hans Kjeldgaard Christiansen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com