Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Turister flokkes i Aarhus

Søgeord:

18. december 2015  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

875 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Markant stigning i antallet af krydstogtgæster.

Knap 80.000 krydstogtgæster med ca. 50 mio. kr. i lommerne vil næste år gå i land i Aarhus for at opleve byens handelsliv, kultur og natur. Det er en stigning på ikke mindre end 167 pct. i forhold til de ca. 30.000 krydstogtpassagerer, der har besøgt Aarhus i 2015.

 

-Vi har oplevet en markant stigende interesse for Aarhus som krydstogtdestination i Skandinavien. Vi er på vej mod vores bedste år nogensinde og fra at have ligget på en femte plads i år, træder vi sikkert op på skammelen som landets andenstørste krydstogtdestination i 2016 – kun overgået af København, som stadig ligger på en klar førsteplads. Til gengæld er stigningen i antallet af gæster i København meget beskedent i den kommende sæson, fortæller kundechef Nicolai Krøyer fra Aarhus Havn.

Han oplever, at der er to årsager til den stigende interesse fra krydstogtsrederierne. Dels har rederierne succes med at trække turister til europæiske kulturhovedstæder, og dels har Aarhus Havn vanddybde til at invitere de allerstørste krydstogtskibe til at lægge til kaj i Aarhus.

 

-Aarhus bliver som bekendt europæisk kulturhovedstad i 2017. Og jeg har en klar fornemmelse af, at rederierne prøver os af i 2016 med henblik på at vende tilbage året efter. Og det er jo et godt udgangspunkt, idet både havnen, detailforretninger, restauranter og kulturinstitutionerne således får omsætning ud af det i mindst to år, siger Nicolai Krøyer.

 

Antallet af anløb vil i 2016 blive på mindst 27, og heraf er langt de fleste gæster fra Europa. Det er ændring i forhold til tidligere, hvor hovedparten af krydstogtgæsterne var amerikanere.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com