Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tyrol skærper kravene

Søgeord:

23. februar 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

1186 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Ny miljøvignet fra 1. maj.

Hvis man vil udføre transporter i Tyrol i Østrig efter den 1. maj i år, bør man være opmærksom på, at der træder en ny mærkningsforordning i kraft om udstødningsgasser. Det oplyser DTL.

 

Den nye forordning medfører, at stort set alle lastbiler, der kører på Inntal-motorvejen mellem Kufstein og Zirl, skal være forsynet med en miljøvignet, der dokumenterer euronormen på lastbilens motor.

 

Der er mange indskrænkninger i trafikken på Inntal-motorvejen, hvor visse køretøjer, afhængig af lastbilens euronorm, er undtaget i disse indskrænkninger. Det medfører imidlertid, at disse køretøjer skal mærkes.

 

På delstrækningen på A12 Inntalautobahn (Kufstein – Zirl i begge retninger) er det fra den 1. maj til den 31. oktober fra kl. 22 til kl. 5, samt på søn- og helligdage fra kl. 23 til kl. 5 og fra 1. november til 30. april fra kl. 20 til kl. 5, samt ligeledes på søn- og helligdage fra kl. 23 til kl. 5 forbudt at køre med lastvogne med en totalvægt på mere end 7,5 t.

Kørsel med køretøjer, som opfylder Euro 6-normen, er ikke omfattet af forbuddet, forudsat at euronormen fremgår af et mærke på køretøjet eller alternativt, at det i en overgangsperiode kan dokumenteres ved hjælp af dokumenter i køretøjet.

 

Pr. 1. maj bliver mærkningskravet til tunge køretøjer skærpet. Tunge køretøjer med motorer, der er klassificerede efter Euronorm III, IV, V og VI, skal herefter være udstyret med et godkendt skilt, som koster 2,50 Euro.

 

De østrigske myndigheder gør i den forbindelse også opmærksom på, at eventuelle udenlandske miljømærker ikke har nogen gyldighed i Østrig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com