Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tysk lastvognsproducent sejrer stort

Søgeord:

26. november 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

RMMV leverer omkring 2000 nye køretøjer til det norske og svenske forsvar.

RMMV leverer omkring 2000 nye køretøjer til det norske og svenske forsvar.Nu er det slået fast, at det bliver RMMV (Rheinmetall MAN Military Vehicles), der leverer nyt materiel til forsvaret i Norge og Sverige.

 

En stor flåde af Scania lastvogne, anskaffet i perioden 1988 til 1996, er således på vej til pension.

 

Indkøbet af de nye lastvogne er et fælles projekt mellem det norske og det svenske forsvar, og de nye køretøjer ventes leveret fra 2015 og frem til 2022.

 

Fornyelsen af lastvognskapaciteten i forvaret styrker og effektiviserer landenes logistikvirksomhed betragteligt og betyder, at udfasningen af den gamle lastvognsflåde sættes igang.

 

De nye lastvogne bliver højteknologiske lastbiler, der er tilpasset indsatsforsvarets nye struktur. De nye lastvogne vil blandt andet være, eller kunne, pansres til et niveau, der yder rigtig god beskyttelse af soldaterne. Hertil kommer avancerede kommunikationsløsninger, kommando- og kontrolsystemer.

Lange forhandlinger

Der er gennemført omfattende forhandlinger med de aktuelle udbydere med bidrag både fra svensk og norsk side samtidig med, at processen har været støttet med eksterne ressourcer.

 

Det har sikret en god proces i sammenhæng med de to landes love og regler for større offentlige anskaffelser, hedder det i en pressemeddelelse fra de to landes forsvar.

 

Bård Ljones Stenberg, administrerende direktør i MAN Truck & Bus Norge AS og leder af MAN i både Danmark og Sverige, siger til det norske NLF:

 

- RMMV er en fusion af Rheinmetall, der har en lang og god erfaring med forsvarsindustrien, og MANs tidligere militærkøretøjs-afdeling. Det er RMMV, der har været forhandlingspartner med forvaret, mens vi i første omgang bliver underleverandør på koordinering, leverancer og eftermontering. Nok så vigtigt for os er selvsagt, at vi også skal servicere eftermarkedet. Det vil uden tvivl og ganske sikkert fremover udløse et højt aktivitetsniveau hos os.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com