Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tysk logistikbranche kræver handling

Søgeord:

30. juli 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2261 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Den overraskende spærring for lastbiler på Rader Hochbrücke over Kieler-kanalen ved Rendsborg får nu den nordtyske transport- og logistikbranche til at kræve øjeblikkelig handling.

Den overraskende spærring for lastbiler på Rader Hochbrücke over Kieler-kanalen ved Rendsborg får nu den nordtyske transport- og logistikbranche til at kræve øjeblikkelig handling.Den vigtige bro er totalt spærret for lastbiler i de kommende fire måneder på grund af omfattende skader på de bærende konstruktioner - og det betyder, at mange transporter må ad omveje på op til to timers ekstra kørsel.

 

Brancheforeningen for transport og logistik i Slesvig-Holsten har derfor fremsendt en ti-punkt plan til myndigheder og politikere.

 

Foreningen kræver ukonventionelle løsninger for godstransporten, og det skal være her og nu.

 

Et af forslagene er at ophæve weekend-kørselsforbuddet for lastbiler og et andet er, at det skal være tilladt at køre med farligt gods gennem Rendsborgs kanaltunnel. Endvidere forlanger foreningen, at alle kanalfærger skal sejle i 24-timers drift, indtil broen igen er køreklar for lastbiler

Formanden for transport- og logistikforeningen, Peter Boyens, ønsker også et arbejdet fremskyndes.

 

I en henvendelse til delstatens trafikminister kræver Peter Boyens, at reparationsarbejdet skal ske i alle døgnets 24 timer – syv dage om ugen.

 

Politiet har i øvrigt skruet bissen på over for lastbilchauffører, der nærmer sig broen.

 

I god tid før broen er der opsat store skilte med omkørsels-anvisninger.

 

Men en del chauffører respekterer det ikke det - sandsynligvis fordi de ikke forstår sproget.

 

Derfor er politiet nu massivt tilstede for at gelejde lastbilerne til de rigtige afkørsler – men bryder en chauffør anvisningerne, så vanker der klækkelige bøder til chauffør og vognmand.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com