Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tysk værft åbner for danske marineleverandører

Søgeord:

13. maj 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2295 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Meyer Werft tilhører superligaen inden for bygning af skibe til krydstogtindustrien, og nu åbner værftet dørene for danske maritime leverandørvirksomheder.

Meyer Werft tilhører superligaen inden for bygning af skibe til krydstogtindustrien, og nu åbner værftet dørene for danske maritime leverandørvirksomheder.Invitationen er resultat af en længere indsats fra Danish Cruise & Ferry Group under Eksportforeningen og giver danske leverandører mulighed for at komme på værftets eftertragtede Makers List.

 

Tyske Meyer Werft omsætter årligt for mere end en milliard dollars og spejder i øjeblikket efter nye leverandører af udstyr, service og design/interiør. Derfor vender værftet blikket mod Danmark og inviterer en delegation af virksomheder til sit hovedkontor i Papenburg i Nordtyskland.

 

Værftsbesøget finder sted 16. juni og byder på en til en-møder med værftets relevante indkøbsafdelinger. Det er således en oplagt mulighed for danske virksomheder til at sætte foden på dækket hos Meyer Werft.

Nem og effektiv dialog

Forud for invitationen er gået en løbende dialog mellem Danish Cruise & Ferry Group og værftet omkring deres udvikling og samarbejde med leverandører, der står stærkt på effektivitet, innovation og design. Alle tre vigtige fokuspunkter for krydstogtsindustrien specifikt, men også skibsbygning generelt.

 

Halldor Halldorsson, Business Development Manager hos Eksportforeningen, forklarer:

 

- Meyer-værftet anerkender vigtigheden af at holde sig orienteret om nye produkter og leverandører for kontinuerligt at udvikle sig. Og for at optimere den proces har værftet inviteret os og åbnet dørene for en samlet dansk delegation, hvor de stiller relevante indkøbsansvarlige til rådighed for de danske virksomheder, der er interesseret i at komme med på Meyer Werfts Makers List.

Godt forhold til danske produkter

Meyer Werft har allerede et godt samarbejde med flere danske leverandører, hvis produkter er velkendte på skibe bygget på værftet.

 

For eksempel blev Blücher, der leverer rørsystemer, i 2011 ’Partner of the Year’ hos Meyer-værftet. En ære der sjældent tilfalder en ikke-tysk leverandør. Blücher og Meyer Werft arbejder aktuelt under en femårig kontrakt, der løber til 2016.

 

Også Dansk Wilton er underleverandør til Meyer Werft og indgik i 2012 en aftale om at levere tæpper til to af Royal Caribbean Internationals nye skibe med en option på et tredje skib. Leverancerne er i gang og fortsætter frem til 2015.

 

Skibene rummer hver 4.180 passagerer, og Dansk Wilton skal levere tæpper til besætnings- og passagerkabinerne på begge skibe. Det bliver til mange kvadratmeter tæpper, og aftalen er også en af virksomhedens absolut største blandt andet på grund af skibenes størrelse.

Gennembrud

- Det er lidt af en gennembrudshistorie for os i forhold til Meyer Werft, da vi tidligere har budt på ordrer hos dem uden held. Den her gang lykkedes det, og jeg tror, det handler om vedholdenhed, fortæller Thomas Engly Rasmussen, Export Manager i Dansk Wilton.

 

Den danske delegation der besøger Meyer Werft består af cirka ti virksomheder, der får en direkte dialog med indkøbsafdelingerne hos det store tyske værft.

/cw
IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com