Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tyske myndigheder undersøger H.P. Therkelsen-selskab

Søgeord:

11. marts 2014  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2295 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Efter anmodning fra EU-Kommissionen skal tyske myndigheder nu undersøge, om H.P. Therkelsens tyske datterselskab opfylder EU’s krav til transportvirksomheder.

Efter anmodning fra EU-Kommissionen skal tyske myndigheder nu undersøge, om H.P. Therkelsens tyske datterselskab opfylder EU’s krav til transportvirksomheder.Baggrunden for granskningen af H.P. Therkelsen tyske datterselskab er den EU-fordordning, der trådte i kraft i 2011, som stiller krav om at transportvirksomheder drives fra en adresse med egne lokaler, administration og kernedokumenter (EU-direktiv 1071/2009 – artikel 5).

 

Den såkaldte ”postkasse”-artikel – der skal forhindre såkaldte postkasseselskaber – er indført for at sikre, at vognmandsvirksomheder i EU har reelle driftsaktiviteter i det medlemsland, hvor firmaet er registreret.

 

Det skriver dagbladet Politiken.

 

H.P. Therkelsen er – som en række andre danske transportvirksomheder, der har oprettet tyske datterselskaber i Sydslesvig – tidligere blevet kritiseret herhjemme, for at udnytte muligheden for at anvende tyske indregistrerede lastvogne med billigere tyske chauffører.

Europa-kommissionen

Ikke mindst fra fagforbundet 3F, der inspirerede Europaparlamentsmedlemmerne Ole Christensen (S) og tyske Jutta Steinruck (SPD) til at stille spørgsmål om sagen til transportkommissær Siim Kallas.

 

Europa-kommisionen har i et brev svaret de to parlamentsmedlemmer, at man har bedt Tyskland om at gennemføre en individuel undersøgelse af H.P. Therkelsen tyske datterselskab opfylder EU’s krav til transportvirksomheder.

 

- De mange problemer med social dumping, hvor selskaber presser løn og arbejdsforhold, foregår meget ofte via de her postkasseselskaber. Så jeg er glad for, at kommissionen nu vil bede de tyske myndigheder om at kigge på den her sag, siger Ole Christensen til Politiken.

 

Han håber granskningen vil føre til, at flere påståede postkasseselskaber med dansk oprindelse vil blive genstand for en undersøgelse.

Mogens Therkelsen henviser ifølge Politiken til, at H.P. Therkelsen ”har haft den forretning siden 1972”, og driften af denne hidtil ikke har givet anledning til problemer i forhold til de tyske myndigheder.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com