Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Tyskland: De Grønne vil have maut på biler over 3,5 tons

Søgeord:

9. december 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2256 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Står det til partiet De Grønne i Tyskland, så skal personbiler friholdes for maut. Til gengæld skal andre så betale. Og det bliver efter partiets holdning alle vare- og lastbiler over 3,5 tons, hvor det nu er lastbiler over 12 tons totalvægt, der spytter i statskassen.

Står det til partiet De Grønne i Tyskland, så skal personbiler friholdes for maut. Til gengæld skal andre så betale. Og det bliver efter partiets holdning alle vare- og lastbiler over 3,5 tons, hvor det nu er lastbiler over 12 tons totalvægt, der spytter i statskassen.De Grønnes fraktionschef i Forbundsdagen, Anton Hofreiter, argumenterer for, at biler over 3,5 tons på længere sigt pålægges maut. Han begrunder forslaget med, at det er de tunge køretøjer, der slider på vejnettet og forvolder skader.

 

- En 40-tons lastbil slider lige så meget på vejbanen som 60.000 personbiler, siger Anton Hofreiter.

 

Han foreslår derfor, at alle biler over 7,5 tons snarest skal betale for at køre på landeveje og motorveje. De mindre varebiler skal så følge med senere. Samtidig ønsker han, at afgiften bliver dyrere på landeveje end på motorveje, da det vil føre til mindre tung trafik i byerne.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com