Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uacceptabel minister-holdning

Søgeord:

12. oktober 2016  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

878 gange

Læses i øjeblikket af:

1

DTL: Forsøger sig med hjørnespark om varebiler.

Transportminister Hans Christian Schmidt (V) viser i et folketingssvar til Christian Rabjerg Madsen (S) ingen større interesse for en regulering af vare- og kurerbilsområdet under 3500 kg om kørsel for fremmed regning.

 

Ministeren stiller ganske vist en lang tidsplan op med henblik på fremsættelse af et lovforslag i oktober i 2017, men han vil helst afvente EU-Kommissionens vejtransportpakke.

 

Problemet er velkendt

-I årevis har DTL og vores netværk for varebiler gjort opmærksom på problemerne med social dumping, unfair konkurrence, skattesnyd, fusk med overførselsindkomster og manglende arbejdsmiljøhåndhævelse i store dele af varebilssektoren. Betydelige dele af branchen, herunder en række fremtrædende DTL-medlemmer, er meget bevidste om problemerne og har derfor længe kæmpet for en regulering af området. Nu sender ministeren reelt sagen til hjørnespark, under dække af EU. Det er helt uacceptabelt”, siger Erik Østergaard, administrerende direktør i DTL.

-Vi havde lugtet lunten, da et lovudkast om spørgsmålet ikke var på regeringens lovprogram i sidste uge, trods vedtagelsen af B165 udenom regeringen i foråret, fortsætter Erik Østergaard.

 

-Og ministeren har jo ved enhver lejlighed forsøgt at få det til at se ud som om hundredetusindvis af varebilsejere ville blive ramt af en regulering, trods det åbenlyst urigtige i dette: Forslaget skulle alene vedrøre kørsel for fremmed regning – i omegnen af 5.000 virksomheder, slår Erik Østergaard fast.

 

-I sit svar til Christian Rabjerg Madsen lader ministeren forstå, at han vil inddrage branchen i et forløb frem mod en høring til næste sommer og en fremsættelse om et år og i øvrigt gøre et dansk initiativ for området afhængig af Kommissionens såkaldte vejpakke. Men det kan vi ikke leve med, siger Erik Østergaard.

Flertal for regulering

-For det første har Folketinget et flertal, som ønsker en regulering, og der ligger en vedtagelse om at regeringen skal følge op med lovinitiativer.

 

-For det andet er det langt fra sikkert, at kommissionen kommer til at berøre spørgsmålet om ordnede forhold for varebiler, hvorved vi kan komme til at vente meget længe. For det tredje betyder det, at ministeren, og dermed regeringen, åbenbart vil se gennem fingre med, at en del af en branche systematisk omgår ordnede arbejdsvilkår, ansætter personer, der modtager overførselsindkomst samtidig med, at de kører som chauffører, osv. Og for det fjerde tilsidesætter det de seriøse aktører i branchen, som selv efterlyser ordentlige spilleregler, og som i dag døjer med unfair konkurrence. Jeg synes ikke, det er klædeligt, at ministeren forsøger at dække sig under, at man afventer EU, for det smadrer et dansk transportmarked i ventetiden, slutter Østergaard.

Transport Tidende på mobilen:

Download Transport Tidendes gratis app i App Store eller Google Play

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com