Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udbud skal sikre ladestandere til elbiler

Søgeord:

5. september 2013  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

2257 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringen vil sikre bedre vilkår for elbilerne herhjemme.

Regeringen vil sikre bedre vilkår for elbilerne herhjemme.Derfor har transportminister Pia Olsen Dyhr og klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard i dag tiltrådt en anbefaling fra Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Energistyrelsen om at forberede et udbud, der skal gøre det muligt at sætte ladestandere til elbiler op på det overordnede vejnet.

 

Udbuddet skal sikre ladestandere til elbiler i takt med behovet ved alle de bemandede rastepladser på statsvejnettet og dermed medføre en markant forbedring af elbilernes muligheder for at tanke op. Desuden vil udbuddene i startfasen blive udformet på vilkår, så operatørerne ikke skal betale afgift for at have ladestanderne stående på Vejdirektoratets rastepladser, før der er et forretningsmæssigt grundlag for det.

-Det er en højt prioriteret sag for regeringen at skabe optimale muligheder for elbiler herhjemme. Vi har et langsigtet mål om at gøre os uafhængige af fossile brændstoffer i 2050. Og for at det kan realiseres, må vi komme i gang med omstillingen til alternative drivmidler i trafikken og på motorvejsnettet, siger Klima, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard.

 

.

 

Udbuddet af ladestandere til elbiler er blot ét element i en fælles handlingsplan, som Vejdirektoratet, Trafikstyrelsen og Energistyrelsen har udarbejdet – og som er blevet tiltrådt af de to ministre.

 

I første omgang anbefaler handlingsplanen, at der startes med at udvikle udbud på ladestandere til opladning af elbiler, eftersom det er den teknologi, der har flest køretøjer på vejene. Men det er hensigten, at der i de kommende år også skal udbydes mulighed for optankning med gas og senere brint.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com