Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udbuds-klage afvist

Søgeord:

31. maj 2016  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

871 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Frederikshavn Havn får medhold i klagesag om udvidelsesprojekt

 

 

Klagenævnet for Udbud har frifundet Frederikshavn Havn for alle klagepunkter i den klage, som STRUKTON-TBI indgav i forbindelse med udbuddet af havneudvidelsen sidste sommer.

 

Fem virksomheder blev prækvalificerede til at byde på havneudvidelsesprojektet, hvoraf fire gav et endeligt tilbud på projektet. Det blev medio juli 2015 meddelt tilbudsgiverne, at kontrakten blev tildelt Per Aarsleff A/S.

 

I forlængelse heraf indgav Joint Venture STRUKTON-TBI & TBI Infra B.V. en klage til Klagenævnet for Udbud over Frederikshavn Havn.

Hovedpunkterne i STRUKTON-TBI's klage lød på, at Frederikshavn Havn ikke havde foretaget evalueringen korrekt, og at havnen ikke burde have prækvalificeret Per Aarsleff A/S til at deltage i udbuddet.

 

Frederikshavn Havn har hele tiden fastholdt, at klagen ikke skulle tages til følge, og klagenævnet besluttede i august 2015, at klagen ikke skulle have opsættende virkning på projektet. Nu har Klagenævnet for Udbud endelig afgjort sagen, og det er et enstemmigt klagenævn, bestående af to landsdommere og to sagkyndige medlemmer, som har frifundet Frederikshavn Havn for alle 11 klagepunkter.

Sagsomkostninger

STRUKTON-TBI er også blevet dømt til at betale Frederikshavn Havn 60.000 kroner i sagsomkostninger.

 

Adm. direktør for Frederikshavn Havn, Mikkel Seedorff Sørensen, glæder sig over afgørelsen:

- Det er dejligt, at vi nu har fået en afklaring på klagesagen, og ikke mindst at afgørelsen er så klar, som den er. Nu kan vi bruge kræfterne hundrede procent fremadrettet.

 

SRUKTON-TBI har mulighed for at indbringe kendelsen for domstolene inden 8 uger. Sker dette ikke, er afgørelsen endelig.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com