Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Uddannes i den nyeste vognteknologi

Søgeord:

26. juni 2017  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

637 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Bedre forudsætninger til kommende chauffører.

 

Den teknologiske udvikling i busser og lastbiler går stærkt. Det stiller høje krav til de køretøjer, landets kommende chauffører bliver uddannet i.

 

Uddannelsesvirksomheden DEKRA har inden for de sidste par år udskiftet omkring 75 procent af deres køretøjer med fabriksnye busser og lastbiler, og inden udgangen af 2017 er målet, at 90 procent af DEKRA’s vognpark skal være skiftet ud.

 

Det giver chaufførerne under uddannelse de bedste forudsætninger efter endt uddannelse, mener Torben Lauesen, administrerende direktør for DEKRA AMU Centre, Erhvervsskole og Køretekniske Anlæg i Region Syddanmark:

 

- Teknologi, sikkerhed og miljø har stor betydning for vognmænd og chauffører i fremtidens udbud af kørsel på gods- og personbefordringsområdet, og hvis vi som en tidssvarende uddannelsesinstitution kan sikre, at de kommende chauffører er rustede til at håndtere den nye teknik, gavner det både de enkelte vognmænd, der skal ansætte nye chauffører, og den danske transportbranche og samfundet som helhed, siger Torben Lauesen.

På landsplan råder DEKRA i dag over 150 køretøjsenheder alene til undervisning på lastbil- og busområdet.

 

Køretøjerne fordeler sig på lastbiler, busser og påhængskøretøjer.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com