Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udspil gavner Det Blå Danmark

Søgeord:

7. maj 2015  |  

Læst i alt:

877 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Regeringens vækstudspil understøtter havne og job i vandkanten.

Regeringens seneste vækstudspil indeholder en række initiativer, der blandt andet er til gavn for erhvervshavne og hele Det Blå Danmark. Det gælder fx forslagene om sanering af afgifter og udvidelse af tonnageskatteordningen med eksempelvis mobile borerigge, mener Danske Havne.

 

-Vi håber, at regeringen med sit udspil til sanering af afgifter vil fjerne eksempelvis affaldsafgiften, som havnene er nødt til at betale for at komme af med opfisket affald. Blandt andet samles meget plastaffald op på havet. Når havne og fiskere gør en frivillig indsats for at sanere havet for affald, virker det absurd, at de straffes med en affaldsafgift for at komme af med affaldet på miljørigtig vis, siger Gitte Lillelund Bech, direktør i Danske Havne.

-Derudover hilser Danske Havne det velkommen, at regeringen ønsker at udvide tonnageskatteordningen til at omfatte bl.a. mobile borerigge. Vi forventer, at en udvidelse som denne kan give yderligere aktivitet i de danske erhvervshavne, der arbejder med service, reparation og dekommisionering i offshore sektoren. Og her er tale om job i vandkanten, fortæller Gitte Lillelund Bech.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com