Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udstationeringsregler dur ikke til chauffører

Søgeord:

6. marts 2018  |  

Af Redaktionen

Læst i alt:

635 gange

Læses i øjeblikket af:

1

ITD: Udstationeringsreglerne bør ikke gælde for international vejtransport.

 

Torsdag den 1. marts 2018 blev der holdt møde i International Road Transport Unions (IRU’s) forbindelseskomité CLTM i Bruxelles. I centrum af mødet var eventuelle nye regler om udstationering af medarbejdere på transportområdet.

 

Efter intens debat blandt IRU’s medlemsorganisationer vil IRU nu lade det være op til de enkelte landes medlemsorganisationer at spille ind med deres nationale synspunkter om udstationering.

 

ITD, Brancheorganisation for den danske vejgodstransport er ikke utilfreds med resultatet, da det betyder, at ITD’s synspunkter om udstationering kan stå stærkere i debatten.

 

- Sammen med mange andre transportorganisationer i Europa har vi gjort det klart, at vi kan acceptere udstationeringsreglerne ved chaufførers udførelse af henholdsvis cabotage og kombitransporter. Men vi kan slet ikke acceptere udstationering for internationale transporter. Det ville potentielt betyde, at en eksportchauffør skulle aflønnes efter mange EU-landes vidt forskellige løn- og ansættelsesregler, for eksempel ved en tur fra Danmark til Spanien, siger Anders Jessen, chefkonsulent i ITD.

- Vi arbejder fortsat på en fælles europæisk løsning, der både er mulig at implementere og overholde for transportområdet. Det duer ikke, at man vil pålægge de enkelte transportvirksomheder håbløst komplicerede regler, der ikke kan gennemføres i praksis, siger Anders Jessen.

 

På IRU-mødet blev Vojtěch Hromíř fra Tjekkiet valgt som præsident for CLTM-komiteen.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com