Tilmeld dig voresnyhedsbrev

newsletter

Udstillerrekord på Transport 2017

Søgeord:

20. marts 2017  |  

Af Lars Myrup Lassen

Læst i alt:

1503 gange

Læses i øjeblikket af:

1

Rekordmange udstillere til Skandinaviens største transportmesse.

 

På torsdag åbner transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen Skandinaviens største transportmesse Transport 2017, og aldrig før har messen kunnet byde på så mange udstillere. Hele 325 udstillere er på plads i 11 haller, og aktivitetsprogrammet er spækket med nyheder og faglige oplevelser.

 

Når transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen på torsdag slår dørene op til Transport 2017, bliver det til den største transportmesse nogensinde. I løbet af de tre dage fremviser 325 udstillere billedet af dagens transportbranche med alt fra enorme kranbiler til avancerede it-systemer og flådestyring.

 

- I samarbejde med transportbranchen er det lykkedes at skabe et dækkende panoramabillede af transportbranchen anno 2017. Lige nu summer hallerne med udstillere, som gør sig klar til at tage imod de besøgende, vise de seneste nyheder og give gæsterne en god oplevelse. Fagligheden er i højsædet og fællesskabet i centrum, og det er vi stolte over at være vært for, fortæller projektleder Betina Engholm, MCH Messecenter Herning.

 

Transport 2017 er Skandinaviens største transportmesse og et naturligt udstillingsvindue for alle aktører inden for transportbranchen, der er Danmarks andenstørste branche med en årlig omsætning på omkring 425 milliarder.

Fagligt fokus

Transportmessen lancerer i år en ny konkurrence Show Truck Award, som sætter fagligt fokus på landevejens flotteste lastbiler. Et panel bestående af fagdommere vurderer bilerne ud fra kategorierne rengøring og polering, kabine, lakering og udvendigt udstyr, og i en samlet vurdering, hvor også publikumsstemmer indregnes, kåres vinderen lørdag aften i forbindelse med Årets Transportfest. Førstepladsen vinder en pengepræmie på 75.000 kroner.

 

- Show Truck Award hylder Skandinaviens flotteste lastbiler ud fra en faglig synsvinkel. Folkene bag ligger mange timer i detaljer og perfektionisme, og det kræver uddannelse og faglig kompetence at udføre. Det vil vi gerne være med til at sætte fokus på, siger Betina Engholm.

 

17 lastbiler fra hele Skandinavien er tilmeldt konkurrencen og kan beundres alle tre dage på Landsskuepladsen bag MCH, hvor også udstillingen Årets Opbygning finder sted.

Verdens hurtigste lastbil

Som noget helt særligt opviser Volvo Trucks verdens hurtigste lastbil, The Iron Knight, der har hele 2.400 hestekræfter.

 

- Det bliver en fest at se rekordholderen Boije Overbrink give opvisning i The Iron Knight for første gang på dansk grund. Volvo Trucks har udviklet fartmonsteret, der går fra nul til 100 på 4,6 sekunder og har en topfart på 286 km/t. Det bliver både imponerende og spændende, siger Betina Engholm.

 

Herudover bruger Motorjournalisternes Klub Danmark messen til at kåre vinderen af Årets Varebil. Den første dag byder også på politisk debat, hvor transport-, bygnings og boligminister Ole Birk Olesen sammen med ordstyrer Jens Gaardbo sætter fokus på teknologi i transportbranchen.

Som noget nyt er messens åbningsdag torsdag åben indtil kl. 20, hvor der fra klokken 17 til 20 er gratis pølser, opvisning med The Iron Knight, live musik og for de modige mulighed for ild i halsen i selskab med Chili Klaus.

IconIcon

Til abonnenten

 

Indtast dit brugernavn og adgangskode

Kundeservice

Danske Transport Medier APS
Christiansmindevej 12D
8660 Skanderborg
Tlf: +45 70 250 350
CVR: 17642693

Via mail

 

lf@transporttidende.com